Δεν πωλούν, χαρίζουν τα ακίνητα τους ελέω της κρίσης

«Θηλιά» στον λαιμό των φορολογούμενων είναι πλέον τα ακίνητα στην Ελλάδα – κάτι που μάλιστα λίγα χρόνια πριν ήταν η καλύτερη επένδυση – έπειτα και την πορεία που έχει πάρει η φορολογία αλλά… και η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Αν αναλογιστούμε μάλιστα τον ενιαίο φόρο ακινήτων, την παύση ενοικίασης ή των ολική κατάρρευση των τιμών το μόνο βέβαιο είναι πως για όσους έχουν ρευστό αποτελεί μοναδική ευκαιρία για επένδυση, αλλά και για όσους έχουν τα ακίνητα, δυσβάσταχτο βάρος. Έτσι, όσο και αν οι ιδιοκτήτες προσπάθησαν να κρατήσουν το… κάστρο όρθιο, η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία είναι η οικονομία δεν βοηθά ούτε στο ελάχιστο. Δεν άργησε, λοιπόν η μέρα που τα πωλητήρια γεμίζουν τις πόλεις και οι τιμές έπεφταν όλο και περισσότερο. Μάλιστα, τέσσερα χρόνια έπειτα από την είσοδο της κρίσης στη χώρα, οι τιμές έχουν πέσει ως και στο 50% σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Τραγικό παράδειγμα, μάλιστα, αποτελούν ακίνητα που πωλούνται μέχρι και 270 ευρώ το τετραγωνικό σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, και προς 300 ευρώ το τετραγωνικό στην Καλαμάτα ή προς 580 ευρώ στην Αθήνα. Βέβαια, ακόμη και στα νεόδμητα, αυτό που παρατηρεί κανείς είναι υπάρχουν ακόμη σημάδια «αντίστασης», καθώς η πτώση δεν είναι τόσο μεγάλη, όσο στα μεταχειρισμένα. Ακόμη, υπάρχουν περιπτώσεις – και μάλιστα σε περιοχές της Αθήνας – στις οποίες πωλούνται σπίτια νεόδμητα σπίτια στα 1.000 ευρώ/τ.μ.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα

Αμπελόκηποι 650 ευρώ

Γουδί 750 ευρώ

Εξάρχεια 570 ευρώ

Κολωνάκι 2.500 ευρώ

Κουκάκι 800 ευρώ

Παγκράτι 700 ευρώ

Πετράλωνα 700 ευρώ

Αγία Παρασκευή 900 ευρώ

Χαλάνδρι 1.000 ευρώ

Φωτογραφία: Eurokinissi

Via

eXodosclub.blogspot.gr
   
   



 adiexodos.gr

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :