Σημαντικό πρότζεκτ ο South Stream για τη Βουλγαρία

Η Βουλγαρία θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου South Stream, δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Κριστιάν Βιγκένιν σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων…

Itar-Tass. Υπάρχει πλήρης συμφωνία στη Βουλγαρία επί του συγκεκριμένου θέματος- όχι μόνο μεταξύ των αρχών αλλά και μεταξύ της αντιπολίτευσης και των κυβερνώντων κομμάτων" υπογράμμισε ο επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας και πρόσθεσε: "Για εμάς, ο South Stream είναι ένα σημαντικό πρότζεκτ", όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Παρά την επιθυμία μας να βοηθήσουμε την Ουκρανία να σταθεροποιηθεί, βλέπουμε ότι η κατάσταση εκεί δεν πρόκειται να ηρεμήσει σύντομα [...] Η Βουλγαρία και ορισμένα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ δεν πρέπει να είναι όμηροι της ουκρανικής αστάθειας" τόνισε ο κ. Βιγκένιν.

Επομένως, συμπλήρωσε, "τα συμφέροντα των Ευρωπαίων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και των Βούλγαρων, θα πρέπει να έρχονται πρώτα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο του South Stream".

Ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε πως είναι αληθές ότι ένα μεγάλο πρόβλημα για τη Βουλγαρία και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ είναι ότι σχεδόν το 100% του φυσικού αερίου που χρησιμοποιούν είναι ρωσικό και σημείωσε πως είναι αναγκαία η εξεύρεση εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Ωστόσο, όπως επεσήμανε, ο South Stream προσφέρει ένα ακόμη πλεονέκτημα, που είναι μια εναλλακτική διαδρομή για το ρωσικό αέριο. Γι αυτό -πρόσθεσε- εάν μιλάμε για ενεργειακή ασφάλεια, για εμάς είναι σημαντικό το ρωσικό αέριο να έρχεται ανεξάρτητα από άλλες χώρες διέλευσης. Απ» αυτή την άποψη, η αξία του συγκεκριμένου έργου για τη Βουλγαρία είναι πολύ μεγάλη και γι» αυτό θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να το υλοποιήσουμε".

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η ΕΕ ανακοίνωσε ότι δεν θεωρεί πλέον τον South Stream προτεραιότητα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε αρνητικό ψήφισμα για το μέλλον του έργου.

Via

eXodosclub.blogspot.gr
   
   



 adiexodos.gr

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :