Οι 10 ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου

Τέσσερις χιλιάδες χιλιόμετρα απέχει το ανατολικότερο από το δυτικότερο σημείο της Μεσογείου.

Σε αυτή την απόσταση, μεσολαβούν 46.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής. Αυτό σημαίνει πως η θάλασσα που μοιραζόμαστε με άλλες είκοσι περίπου χώρες και απολαμβάνει ένα από τα θερμότερα και πιο ευχάριστα κλίματα του πλανήτη, κρύβει τεράστιο πλούτο παραλιών για κάθε γούστο, από το δροσερό Αιγαίο μέχρι την κοσμοπολίτικη γαλλική ριβιέρα και από τα νησιωτικά κρατίδια ως τα τιρκουάζ νερά των Καναρίων.

Στην ταξιδιωτική στήλη του in2life θα βρείτε αναλυτικούς οδηγούς και αφιερώματα για όλα τα νησιά και τις θάλασσες της Ελλάδας. Σήμερα, αποφασίσαμε να ξεφύγουμε για λίγο από τα κρυστάλλινα νερά των Κυκλάδων και των Επτανήσων, και να σας παρουσιάσουμε παραλίες που δεν ξέρατε ότι «στολίζουν» τη γειτονιά μας. Τι θα λέγατε για έναν γύρο της Μεσογείου, εκεί που δροσίζονται τα «πόδια» της Ευρώπης;

Rabbit Beach, Σικελία, Ιταλία

Κοντά στην πολύπαθη Lampedusa της νησιωτικής Ιταλίας, η Παραλία των Κουνελιών, όνομα που οφείλεται στους προηγούμενους μόνιμους «κατοίκους» της ακτής, κρύβει ρηχά τιρκουάζ νερά, χρυσαφένια άμμο και άφθονη… κίνηση ψαριών που φτάνουν μέχρι τον όρμο, κάτι που καθιστά την μάσκα για χάζι στο βυθό απαραίτητη.

Kaputaş, Kaş, Τουρκία

Στη νοτιοδυτική Τουρκία, σχεδόν απέναντι από το Καστελόριζο, τα βράχια σχηματίζουν έναν μεγάλο όρμο με εντυπωσιακό σκηνικό – όπως περίπου φρόντισε η φύση να διαμορφώσει το ζακυνθινό Ναυάγιο – όπου το πολύ ψιλό βοτσαλάκι καταλήγει σε έντονα γαλάζια νερά. Την παραλία την προτιμούν περισσότερο οι ντόπιοι, ενώ όταν φυσά έντονος άνεμος, μπορεί να μην τολμήσετε μακροβούτια, αλλά το θέαμα των γιγάντιων κυμάτων είναι εξίσου εντυπωσιακό.

Blue Lagoon, Μάλτα

Τις καλύτερες μαλτέζικες παραλίες, παραδόξως, δεν θα τις βρείτε στο «κύριο» σώμα της Μάλτας, αλλά στα «υπονησάκια» της, το Gozo και το Comino. Στο τελευταίο, βρίσκεται η λεγόμενη «Γαλάζια Λίμνη» που αφήνει άφωνους τους επισκέπτες της με τα επιβλητικά βράχια και τα τιρκουάζ νερά, τα οποία είναι τόσο ρηχά ώστε οι λουόμενοι μπορούν να περάσουν στην απέναντι στεριά… σχεδόν περπατώντας.

Paloma, Saint-Jean-Cap-Ferrat, Γαλλία

Εκεί που ο γαλλικός κοσμοπολιτισμός παντρεύει τα καλοκαιρινά ραχάτια των celebrities με το απόλυτο πράσινο φόντο, βρίσκονται τα εντυπωσιακά παράλια της χερσονήσου του γάλλου… Άη Γιάννη, στην περιοχή γύρω από τη Νίκαια. Εκεί κρύβεται η Παλόμα, παραλία πλήρως οργανωμένη, αλλά παρ’ όλα αυτά ήσυχη και γραφική.

Playa de Ses Illetes, Formentera, Βαλεαρίδες νήσοι

Η νησιωτική πλευρά της Ισπανίας κρύβει απέραντες αμμουδιές, γαλάζια νερά, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και την Ίμπιζα στον ορίζοντα, ένα σκηνικό που μπορεί κανείς να απολαύσει άφοβα… 12 μήνες τον χρόνο.

Sant Pol de Mar, Βαρκελώνη, Ισπανία

Καλές οι εξωτικές παραλίες των Βαλεαρίδων, αλλά χρειάζεται και η ηπειρωτική Ισπανία τα μπάνια της. Όσοι θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία και την φασαρία – οπτική και ηχητική – των ακτών της πόλης, οδηγούν προς την βόρεια άκρη της Costa Brava, για να βρεθούν στις ήσυχες κρυστάλλινες παραλίες της μικρής παραλιακής πόλης Sant Pol de Mar, μεγάλο τμήμα των οποίων έχει μετατραπεί σε ζώνη γυμνιστών, που κάνουν το μπάνιο τους στους ήσυχους ορμίσκους.

Baška Voda, Κροατία

Οι πανέμορφες δαλματικές ακτές βρέχονται από την Αδριατική και δημιουργούν ένα ιδιαίτερα δραματικό φόντο με τους ορεινούς όγκους που ξεπροβάλλουν στο βάθος τους. Η παραλία της Baška Voda κατέχει τα πρωτεία σε τουρισμό αλλά και γραφικότητα, μια ανάσα από την πόλη του Σπλιτ, και διαθέτει την αύρα που αναμένει κανείς από ένα παλιό ψαροχώρι αλλά και τα μοντέρνα cocktail bars για όσους θέλουν κοινωνική ζωή εκεί που σκάει το κύμα.

Sveti Stefan, Μαυροβούνιο

Εκεί που το Μαυροβούνιο συνορεύει με την Αλβανία, οι ακτές γίνονται εντυπωσιακότερες από όσο φανταζόσαστε, και η αρχιτεκτονική της περιοχής δημιουργεί ακόμη πιο ενδιαφέρουσες αντιθέσεις με τη φύση. Στο μικρό νησάκι του Sveti Stefan για παράδειγμα, που ενώνεται με την ηπειρωτική χώρα με μια στενή λωρίδα κοκκινωπής άμμου, μπορεί κανείς να επιχειρήσει βουτιές σε κρυστάλλινα νερά, στην σκιά της εντυπωσιακής «καστροπολιτείας» που καλύπτει όλο το νησί.

Maspalomas, Κανάρια νησιά

Δεν έχετε δει πιο αφράτη άμμο, σας το υπογράφουμε: Οι αμμόλοφοι των ακτών Maspalomas κρύβουν από τη μία τους πλευρά πράσινες εκτάσεις και από την άλλη τα υπέροχα παράλια του νησιού Gran Canaria, που διαθέτουν οργανωμένα και μη τμήματα.

Cala Mariolu, Σαρδηνία

Στο κέντρο ακριβώς των ανατολικών ακτών της Σαρδηνίας, κοντά στην περιοχή του Baunei, τα νερά της Cala Mariolu κόβουν την ανάσα με το βαθυγάλαζο χρώμα τους, ενώ η ακτή είναι βοτσαλωτή με καταπράσινο «πλαίσιο». Εξαιτίας των επιβλητικών βράχων, τα νερά κρύβονται από τον ήλιο από το μεσημέρι και μετά, με αποτέλεσμα να δημιουργούν το πιο δροσερό καταφύγιο του νησιού.

Πηγή

Via

      eXodosclub.blogspot.gr
   
 Exodos-club




 adiexodos.gr


Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :