11 εντυπωσιακά σαλιγκάρια

Είναι αλήθεια ότι κινούνται αργά, δεν έχουν πάνω τους κάτι ενδιαφέρον, πέρα από το καβούκι τους, και μάλλον είναι από τα πλέον βαρετά είδη. Ωστόσο υπάρχουν πολλά σαλιγκάρια, άγνωστα στους περισσότερους από εμάς, που λάμπουν, τα καβούκια τους είναι πολύχρωμα ή διάφανα, ακόμα και είδη που θα μπορούσαν να μας σκοτώσουν! Γνωρίστε στη συνέχεια τα πιο ενδιαφέροντα σαλιγκάρια στον κόσμο που αποδεικνύουν ότι η υπομονή είναι πραγματικά μια σπουδαία αρετή.

1. Clusterwink – θαλάσσιο σαλιγκάρι γνωστό για τη βιοφωταύγεια που παράγει, καθώς αναβοσβήνει κάθε φορά που θεωρεί ότι κινδυνεύει. 2. Μεγάλο αφρικανικό σαλιγκάρι – από τα πιο μεγάλα χερσαία σαλιγκάρια στη Γη, φτάνει σε μέγεθος αυτό που έχει η γροθιά ενός ενήλικα! 3. Το σαλιγκάρι ζαχαρωτό – από τα πιο πολύχρωμα γαστερόποδα στον κόσμο, αυτά τα μικρά σαλιγκάρια της Καραϊβικής μοιάζουν σαν να έχουν ζωγραφιστεί με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. 4. Θαλάσσια πεταλούδα – τα πόδια αυτών των σαλιγκαριών έχουν εξελιχθεί σε φτερά-πτερύγια για να κινείται στον ωκεανό. 5. Σαλιγκάρι-ελέφαντας – θυμίζει διασταύρωση ανάμεσα σε σαλιγκάρι, μάνγκο και ελέφαντα, αυτό το αξιολάτρευτο γαστερόποδο μοιάζει αποτέλεσμα πειράματος γενετικής που πήγε στραβά! 6. Θωρακισμένο σαλιγκάρι – ανακαλύφθηκε το 1999 στον Ινδικό Ωκεανό και θεωρείται από τα πλέον ισχυρά στο είδος του. 7. Το σαλιγκάρι που «λιώνει» – ανήκει στο γένος Megalobulimus και εξαιτίας της ικανότητάς του να απλώνει αρκετά στο έδαφος μοιάζει σαν να λιώνει! 8. Geographic cone snail – το πιο δηλητηριώδες σαλιγκάρι και ένα από τα πιο επικίνδυνα πλάσματα στον πλανήτη. 9. Μοβ φούσκα – ανήκει στο είδος Janthina janthina και ξεχωρίζει για το μοβ κέλυφός του μέσω του οποίου παράγει φυσαλίδες που το βοηθούν να κινείται στο νερό. 10. Διάφανο σαλιγκάρι – ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη σπηλιά Velebit της Κροατίας και είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου διάφανο. 11. Τριχωτό σαλιγκάρι – απαίσιο και ανατριχιαστικό σε εμφάνιση, το σαλιγκάρι αυτό φέρει αιχμές στο κέλυφος που μοιάζουν με τρίχες οι οποίες το προστατεύουν από τους εχθρούς του.

Via

      eXodosclub.blogspot.gr
   
 Exodos-club




 adiexodos.gr


Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :