Αιματοκύλισμα στη Λιβύη για τον έλεγχο του αεροδρομίου

Περισσότεροι από 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 120 τραυματίστηκαν μετά τις 13 Ιουλίου και το νέο ξέσπασμα των συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων ομάδων πολιτοφυλακής για τον έλεγχο του αεροδρομίου της Τρίπολης, στη Λιβύη σύμφωνα με…

αναφορές από το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Η εκτίμηση αυτή όμως δεν λαμβάνει υπόψη τα θύματα των συγκρούσεων της Κυριακής που ήταν η πιο βίαιη ημέρα αφότου ξέσπασαν οι συγκρούσεις που απειλούν να βυθίσουν τη χώρα εκ νέου σε εμφύλιο πόλεμο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Λιβύης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση μετά και το θάνατο πέντε αμάχων κατοίκων κοντινής περιοχής από ρουκέτα που έπεσε στο σπίτι τους. Το αεροδρόμιο της Τρίπολης έχει κλείσει από τις 13 Ιουλίου και την έναρξη της επίθεσης ισλαμιστών παραστρατιωτικών ομάδων που εδρεύουν στη Μισράτα 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

Οι πολιτοφύλακες αυτοί θέλουν να εκδιώξουν από το αεροδρόμιο τις ταξιαρχίες Ζιντάν που ελέγχουν την περιοχή από το 2011, όπως και πολλές άλλες στρατιωτικές και μη στρατιωτικές θέσεις στα νότια της λιβυκής πρωτεύουσας.

Από την έναρξη των εχθροπραξιών δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στο αεροδρόμιο, καταστρέφοντας πολλές εγκαταστάσεις και αρκετά λιβυκά αεροσκάφη.

Οι μάχες έχουν αναβιώσει τους φόβους για επέκταση του εμφυλίου και ενώ η χώρα εξακολουθεί να περιμένει την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στις 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με παρατηρητές το φιλελεύθερο κίνημα θα επικρατήσει κατακτώντας περισσότερες έδρες από τους ισλαμιστές οι οποίοι προσπαθούν να κερδίσουν με στρατιωτικά μέσα καθώς χάνουν στον εκλογικό στίβο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

      eXodosclub.blogspot.gr
   
 Exodos-club




 adiexodos.gr


Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :