Δολοφόνησαν βουλευτή στη Σομαλία

Μια Σομαλή βουλευτής και γνωστή ερμηνεύτρια για δεκαετίες τραγουδιών πολιτικού, κοινωνικού και πατριωτικού περιεχομένου, η Σάαντο Άλι Ουαρσάμε, σκοτώθηκε χθες από πυροβολισμούς που δέχθηκε στο Μογκαντίσου από ισλαμιστές…

ενόπλους, όπως και ο οδηγός της, δήλωσε ένας αξιωματούχος της αστυνομίας, ένας άλλος βουλευτής και ισλαμιστές αντάρτες. Ένοπλοι σκότωσαν την βουλευτή Σάαντο Άλι Ουαρσάμε και έναν υπάλληλο της βουλής», δήλωσε ο βουλευτής Νταχίρ Αμίν Τζέσοου, αναφερόμενος στην γνωστή ερμηνεύτρια τραγουδιών με θέμα την κοινωνική δικαιοσύνη, η οποία πιστεύεται ότι ήταν περίπου 70 ετών.

Ένοπλοι που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ εναντίον αυτού που μετέφερε την βουλευτή σε μια συνοικία του νοτίου τμήματος της σομαλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Είναι το τέταρτο μέλος του κοινοβουλίου που σκοτώνεται από την αρχή του έτους στην Σομαλία.

Η Ουαρσάμε ήταν μια από τις λιγότερες από 30 γυναίκες βουλευτές του κοινοβουλίου της Σομαλίας, το οποίο έχει 275 έδρες, σύμφωνα με μέλη του κοινοβουλίου.

Η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Οι ισλαμιστές Σεμπάμπ, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από το Μογκαντίσου τον Αύγουστο του 2011, αλλά εξακολουθούν να ελέγχουν μεγάλες αγροτικές ζώνες της χώρας, είχαν απειλήσει τον Απρίλιο ότι θα σκοτώσουν "έναν-έναν" όλους τους βουλευτές της Σομαλίας, τους οποίους κατηγορούν ότι είναι "μισθοφόροι που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ξένων". Όλοι (οι βουλευτές) αποτελούν στόχο των μουτζαχεντίν και θα σκοτωθούν ένας-ένας», είχε δηλώσει τον Απρίλιο στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατιωτικός εκπρόσωπός τους Αμπντουλαζίζ Αμπού Μούσαμπ, αναλαμβάνοντας τότε την ευθύνη για την δολοφονία δύο βουλευτών σε 24 ώρες. Ενημερωθήκαμε ότι η βουλευτής Σάαντο Άλι Ουαρσάμε σκοτώθηκε μαζί με τον οδηγό της από άγνωστους ενόπλους. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε περαιτέρω πληροφορίες», δήλωσε επίσης ο αξιωματούχος της αστυνομίας Μοχάμεντ Χάσαν.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Αμπντουκάρντιρ Άλι, δήλωσε ότι είδε «τους ενόπλους σε ένα αυτοκίνητο που ακολουθούσε αυτό που μετέφερε την βουλευτή προτού να ανοίξουν πυρ εναντίον της. Αυτή πέθανε επιτόπου και οι ένοπλοι κατάφεραν να διαφύγουν".

Via

      eXodosclub.blogspot.gr
   
 Exodos-club




 adiexodos.gr


Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :