Αφαίρεσαν σκελετό εμβρύου από την κοιλιά μητέρας 36 χρόνια μετά

Τον σκελετό αγέννητου μωρού αφαίρεσαν Ινδοί γιατροί από τη μητέρα του, σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αφότου το έμβρυο πέθανε.

Η Κανταμπάι Θάκρε είχε μείνει έγκυος το 1978, σε ηλικία 24 ετών. Οι γιατροί όμως τότε την είχαν…

προειδοποιήσει ότι η κύηση ήταν εξωμήτρια. «Αλλεργική» σε κάθε είδους χειρουργική επέμβαση, η νεαρή γυναίκα έφυγε στα κρυφά από το νοσοκομείο και αποφάσισε να αντιμετωπίσει τον πόνο με μία θεραπεία που της συνέστησαν σε μία μικρή κλινική κοντά στο χωριό της. Επειτα από λίγους μήνες, ο πόνος υποχώρησε. Η Θάκρε ήταν σίγουρη ότι είχε θεραπευτεί…

Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο, οι πόνοι επανήλθαν και η 60χρονη σήμερα γυναίκα αποτάθηκε στους γιατρούς του νοσοκομείου της πόλης Ναγκπούρ, στην Κεντρική Ινδία.

Εκείνοι, αφότου ψηλάφισαν έναν μεγάλο όγκο στην κάτω κοιλία, θεώρησαν ότι μάλλον πρόκειται για καρκίνο. Τα αποτελέσματα της μαγνητικής εξέτασης όμως τούς ξάφνιασαν ευχάριστα: η σκληρή μάζα στην κοιλιά τής Θάκρε ήταν τελικά ο σκελετός εκείνου του εμβρύου που είχε χάσει πριν από 36 χρόνια.

Μετά την αξονική και τη μαγνητική τομογραφία, διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο για σκελετό έγκλειστο σε σάκο με αποθέματα ασβεστίου», δήλωσε ο δρ Μουρτάζα Αχταρ στη Mail Online.

Η μάζα βρέθηκε μεταξύ της μήτρας, των εντέρων και της ουροδόχου κύστης (είχαν δημιουργηθεί συμφύσεις σε όλα τα όργανα). Οι ινδοί γιατροί εκτιμούν ότι το αμνιακό υγρό που προστατεύει το έμβρυο ενδεχομένως απορροφήθηκε και οι μαλακοί ιστοί υγροποιήθηκαν με την πάροδο του χρόνου αφήνοντας μόνο έναν σάκο με οστά και ίσως κάποιο υγρό που είχε απομείνει.

Προηγούμενο ανάλογο περιστατικό εξωμήτριας εγκυμοσύνης αφορούσε μία Βελγίδα, η οποία έφερε τα οστά του νεκρού εμβρύου επί 18 χρόνια.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Via

      eXodosclub.blogspot.gr
   
 Exodos-club




 adiexodos.gr


Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :