Πρωτομηνιά με συσκέψεις στο Μαξίμου

Τα ανοικτά, φλέγοντα ζητήματα που θα βρει σύντομα στο διάβα της τρέχει να «κλείσει» η κυβέρνηση, εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης.

Παρασκευή σήμερα, και μάλιστα 1η Αυγούστου, και στο Μέγαρο Μαξίμου το θερμόμετρο ανεβαίνει,…

με διαδοχικές συσκέψεις του πρωθυπουργού με τους υπουργούς που χειρίζονται τα πιο κρίσιμα ζητήματα.

Στην πρώτη σύσκεψη θα συμμετάσχει ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρα. Στο «τραπέζι» θα τεθούν τα οικονομικά των ΑΕΙ και ΤΕΙ και θα αναζητηθούν τρόποι να αντιμετωπιστούν προβλήματα που σχετίζονται με τη μειωμένη χρηματοδότηση, η οποία για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι της τάξης του 12% και 18%, ενώ για τα ερευνητικά κέντρα είναι πολύ υψηλότερη.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης -Κυριάκος Μητσοτάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου- για εκκρεμή θέματα του υπουργείου, στην οποία θα παρίσταται και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η σύσκεψη θα διεξαχθεί στη σκιά της κόντρας Βενιζέλου-Μητσοτάκη τόσο για το θέμα της αξιολόγησης στο δημόσιο όσο και για τις 6.500 απολύσεις που πρέπει να γίνουν έως τέλος του έτους.

Κυβερνητικές πηγές θεωρούν μείζονος σημασίας να λάβει τέλος η κόντρα του κ. Μητσοτάκη με το ΠΑΣΟΚ για το θέμα, αφήνουν ένα μικρό παράθυρο ανοιχτό για το 15%, ενώ είναι κατηγορηματικοί για τις 6.500 απολύσεις οι οποίες, όπως λένε, θα γίνουν οπωσδήποτε.

Τέλος, σήμερα στη Βουλή ξεκινά η συζήτηση στην επιτροπή για το πολυνομοσχέδιο, ενώ ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, με μία λύση της τελευταίας στιγμής έδωσε τη δυνατότητα στους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες να μετατρέψουν, εκτός από το ταμείο εφάπαξ, και το επικουρικό τους ταμείο (ΤΕΑΠΑΣΑ) σε ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης -ΝΠΙΔ-, κλείνοντας το μέτωπο με τους ένστολους.

Ωστόσο, το Μαξίμου αφενός φοβάται οι βελτιώσεις στους ένστολους να προκαλέσουν κύμα ανάλογων διεκδικήσεων και από πλευρά των πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου, ενώ ειδικότερα για το επικουρικό ταμείο των ενστόλων πηγές του υπουργείου σημειώνουν ότι με βάση τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν μπορεί να διασφαλίσει την αυτόνομη πορεία του στο μέλλον.

Via

      eXodosclub.blogspot.gr
   
 Exodos-club




 adiexodos.gr


Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :