Καρδίτσα: Εξιχνιάστηκε σοβαρή υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων

Σοβαρή υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων και λαθρεμπορίου φαρμάκων εξιχνιάστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, μετά από πολύμηνη έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, σε επτά εταιρείες- φαρμακεία, η οποία πραγματοποιήθηκε…

στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάρια υγείας ασφαλισμένων, ανεκτέλεστες συνταγές και φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς κουπόνια του Ε.Ο.Φ.

Συγκεκριμένα, τα συγκεκριμένα φαρμακεία, χρησιμοποιώντας ασφαλιστικά βιβλιάρια των πελατών τους, διενεργούσαν παράνομες συνταγογραφήσεις και λαθρεμπόριο φαρμάκων, ζημιώνοντας παράλληλα το Ελληνικό Δημόσιο.

Στα επτά φαρμακεία, όπως διαπιστώθηκε απ την αστυνομική έρευνα, συμμετέχουν ή συμμετείχαν ως μέλη ή διαχειριστές 11 άτομα συνολικά. Σε πέντε από τα εμπλεκόμενα φαρμακεία, βρέθηκαν πολλά βιβλιάρια ασφαλισμένων, μεγάλος αριθμός σκευασμάτων χωρίς κουπόνια του ΕΟΦ, ανεκτέλεστες συνταγές του ΟΓΑ, πολλά κουπόνια του ΕΟΦ επίσης, καθώς και φορολογικές παραβάσεις.

Επιπλέον, για τα επίμαχα φαρμακεία προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 1-1-2013 έως 31-10-2013: σε επτά περιπτώσεις συνταγογράφησης φαρμάκων, εκτελέστηκαν συνταγές ασφαλισμένων μετά την ημερομηνία θανάτου τους. Σε δύο περιπτώσεις τα συνταγογραφημένα φαρμακευτικά σκευάσματα περιείχαν δραστικές ουσίες, οι οποίες εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, καθώς επίσης εκτελέστηκαν συνολικά 3.331 σκευάσματα που εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Τα αναλυτικά στοιχεία σε σχέση με τα κατασχεθέντα απεστάλησαν στον Ε.Ο.Φ. και στην Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.) για τον προσδιορισμό της ζημίας που υπέστη το Δημόσιο. Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις, οι οποίες επισύρουν την επιβολή διοικητικών κυρώσεων στα εμπλεκόμενα φαρμακεία, αλλά και σε γιατρούς της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

      eXodosclub.blogspot.gr
   
 Exodos-club




 adiexodos.gr


Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :