Το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ προστατεύει από τον παράνομο στοιχηματισμό

Το αποκλειστικό δικαίωμα της ΟΠΑΠ Α.Ε να οργανώνει και διαχειρίζεται τυχερά παιχνίδια – το οποίο της χορηγήθηκε με το νεότερο νομοθετικό πλαίσιο των τελευταίων τριών ετών – αποσκοπεί στην καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού…

και της εγκληματικής δραστηριότητας στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών.

Αυτό έκρινε με απόφαση της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και απέρριψε προσφυγές ξένων εταιρειών που ζητούσαν να ακυρωθεί η σιωπηρή απόρριψη αιτημάτων που είχαν υποβάλλει το διάστημα από το 2004 έως το 2007, προκειμένου οι ελληνικές αρχές να τους χορηγήσουν άδεια παρόχου υπηρεσιών στοιχημάτων, την οποία ήδη διέθεταν στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις εν λόγω προσφυγές κρίνοντας ότι το νεότερο νομοθετικό πλαίσιο (Ν, 4002/2011, 4038/2012 και 4141/2013) βάσει του οποίου διατηρήθηκε το μονοπώλιο της ΟΠΑΠ Α.Ε θέτει πλέον ένα κανονιστικό πλαίσιο που είναι συμβατό με τις επιταγές του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, η Ολομέλεια στην απόφασή της επισημαίνει ότι το σύνολο των νεότερων ρυθμίσεων αποτελεί το «ανάχωμα» στο παράνομο στοίχημα καθώς και άλλες εγκληματικές πράξεις. Και όλα αυτά – όπως σημειώνεται στην απόφαση – ενώ έχει ανατεθεί η εποπτεία και ο έλεγχος του συνόλου των τυχερών παιγνίων σε ανεξάρτητη διοικητική αρχή και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου είχε αποστείλει το 2010 προδικαστικά ερωτήματα προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα αυτό, το οποίο τελικά άφησε στην κρίση του ελληνικού δικαστηρίου το ζήτημα της συμβατότητας του μονοπωλίου.

Οι προσφυγές

Βάση των δεδομένων αυτών το ΣτΕ έκρινε ότι οι προσφυγές των εταιρειών πρέπει να απορριφθούν ως αλυσιτελής. Και αυτό γιατί τυχόν ακύρωση των σιωπηρών απορρίψεων δεν θα τις ωφελούσε αφού δεν θα ήταν δυνατόν να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις τους μετά την εισαγωγή των νεότερων και συμβατών με ενωσιακό δίκαιο νομοθετικών ρυθμίσεων.

Στις προσφυγές τους οι εταιρείες υποστήριζαν η ισχύουσα, τότε, ελληνική νομοθεσία που έδινε αποκλειστικό δικαίωμα στον ΟΠΑΠ να διαχειρίζεται και να οργανώνει τυχερά παίγνια, προσέκρουε στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας που κατοχυρώνει την ελευθερία εγκατάστασης και την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως στη δίκη που έγινε στο ΣτΕ παρέμβαση υπέρ του κύρους των προσβαλλόμενων πράξεων άσκησε η ΟΠΑΠ ΑΕ.

Via

      eXodosclub.blogspot.gr
   
 Exodos-club




 adiexodos.gr


Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :