«Δεν είναι πανάκεια η συμμετοχή στην κυβέρνηση»

Το ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνη να εκφράσει τα στρώματα, τους πολίτες που διαχρονικά εξέφραζε», τόνισε τη Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, με αφορμή την 40ή επέτειο από την ίδρυση του κινήματος. Συμπλήρωσε…

ότι το ΠΑΣΟΚ έχει υποχρέωση να αγωνιστεί για τις αλλαγές που είναι απαραίτητες και μέσα στην Ευρώπη.

Μιλώντας στον Real FM και απαντώντας στην ερώτηση «αν υπάρχουν σήμερα οι προϋποθέσεις για επανένωση του χώρου της κεντροαριστεράς», ο κ. Πετσάλνικος σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Δεν θα υπάρξει επανένωση, επαναλαμβάνω, και δεν θα ακολουθήσει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού εάν οι προσπάθειες αυτές περιοριστούν στην επανασυγκόλληση, θα έλεγα, προσώπων. Έχω την αίσθηση ότι αυτό γίνεται το τελευταίο διάστημα, επανασυγκόλληση προσώπων, επανασυγκόλληση προσωπικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών ηγετών και ηγετικών. Αντίθετα, θα έχει επιτυχία το εγχείρημα αυτό εάν η συνεννόηση και η συναπόφαση υπάρξει πάνω σε συγκεκριμένη προοδευτικής κατεύθυνσης πολιτική δέσμευση. Σε συγκεκριμένο πολιτικό προοδευτικό πρόγραμμα. Και βέβαια, σε συγκεκριμένη πολιτική δράση για να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα».

Ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε τη θέση που είχε εκφράσει και πριν από τις εκλογές του 2012 για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. «Το είχα πει πριν από τις εκλογές του 2012. Τότε είχα πει ότι υπάρχει και ψήφος ανοχής. Τι σημαίνει ψήφος ανοχής; Ότι δεν ανατρέπω μια κυβέρνηση για να μην βρεθεί η χώρα σε χάος, μια κυβέρνηση, δηλαδή ένα κόμμα που πήρε την πλειοψηφία όπως είχε πάρει η ΝΔ, την πλειοψηφία στις τελευταίες εκλογές, δεν την καταψηφίζω, δίνω ψήφο ανοχής, αλλά παρακολουθώ στενά τις αποφάσεις της. Κι όταν σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές κρίνω, με βάση τις αρχές μου, τις αξίες μου ότι οι δικές μου στρατηγικές επιλογές και στοχεύσεις για την Ελλάδα και τον λαό ότι δεν συνάδουν με αυτό, τότε βέβαια δεν τις καλύπτω με την ψήφο μου», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Σας θυμίζω δε ότι αυτό δεν είναι μια θεωρητική μόνο κατασκευή αλλά έχει εφαρμοστεί και στην πράξη. Αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται στην Πορτογαλία, όπου το Σοσιαλιστικό κόμμα, το οποίο έχασε τις τελευταίες εκλογές γιατί πήρε σκληρές αποφάσεις και αντιδημοφιλείς προκειμένου να μην καταρρεύσει η Πορτογαλία, δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση, αλλά έδωσε ψήφο ανοχής», σημείωσε ο κ. Πετσάλνικος. Άρα δεν είναι πανάκεια η συμμετοχή στην κυβέρνηση γιατί εκτός όλων των άλλων αυτή την στιγμή ο κόσμος έχει την αίσθηση ότι το ΠΑΣΟΚ που εξέφραζε ό,τι πιο προοδευτικό στην εποχή του και συσπείρωνε, επίσης, στα πλαίσια της εθνικής λαϊκής ενότητας ό,τι πιο προοδευτικό, τώρα τελευταία αποτελεί ένα συνεπακόλουθο, θα έλεγα, της δεξιάς, της συντήρησης, της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε.

Via

      eXodosclub.blogspot.gr
   
 Exodos-club




 adiexodos.gr


Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :