Τηλεφωνική επικοινωνία Ντράγκι-Μέρκελ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι θα γίνει σήμερα το απόγευμα δεκτός από τον Φρανσουά Ολάντ, αφού είχε πριν από μερικές ημέρες τηλεφωνική συνομιλία με την Άνγκελα Μέρκελ, επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος…

της Γερμανίδας καγκελαρίου. Μπορώ να επιβεβαιώσω πως υπήρξε μια τηλεφωνική συνομιλία" ανάμεσα στην Μέρκελ και τον Ντράγκι, δήλωσε σήμερα κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. Ο Ντράγκι ήταν αυτός που τηλεφώνησε στην καγκελάριο, διευκρίνισε ο Ζάιμπερτ.

Το περιοδικό "Ντερ Σπίγκελ" γράφει στο σημερινό τεύχος του πως η Μέρκελ "πήρε το τηλέφωνο για να ρωτήσει τον κ. Ντράγκι" "τι ήθελε να πει" στην πολυσυζητημένη ομιλία που έκανε στις 22 Αυγούστου στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Ζάιμπερτ, αυτή η εκδοχή του "Σπίγκελ" "δεν έχει καμιά σχέση με την αλήθεια και τα γεγονότα".

Ο Ντράγκι βρίσκεται στο εδώλιο μερικές ημέρες πριν από τη φθινοπωρινή σύνοδο της ΕΚΤ και ενώ ο ολοένα και χαμηλότερος πληθωρισμός, ο οποίος έπεσε στο 0,3% τον Αύγουστο στην ευρωζώνη, ανησυχεί τους ευρωπαίους πολιτικούς και νομισματικούς αξιωματούχους, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι περισσότεροι από τους οικονομολόγους δεν περιμένουν την Πέμπτη από την ΕΚΤ καμιά νέα απόφαση, αλλά μια πιο επιθετική ομιλία του ιταλού προέδρου της.

Στο Τζάκσον Χολ, στις ΗΠΑ, ο Ντράγκι είχε δηλώσει έτοιμος να "προσαρμόσει περαιτέρω" τη νομισματική πολιτική στην ευρωζώνη. Αυτό ερμηνεύθηκε από ορισμένους ως ανακοίνωση νέων μέτρων "α λα αμερικανικά", τα οποία θα μπορούσαν να θεωρηθούν άμεση χρηματοδότηση των κρατών.

Η Γερμανία, η οποία είναι πολύ προσηλωμένη στην νομισματική ορθοδοξία, προσπάθησε να μετριάσει τις δηλώσεις αυτές, με τον υπουργό Οικονομικών της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να διαβεβαιώνει πως "ερμηνεύθηκαν υπερβολικά".

Στη Γαλλία αντίθετα, η σκέψη αυτή του Ντράγκι, ο οποίος ζήτησε επίσης να στηριχθεί η ευρωπαϊκή ανάπτυξη μέσω της δημοσιονομικής πολιτικής, θίγει μια ευαίσθητη χορδή την ώρα που διεξάγεται συζήτηση για την οικονομική πολιτική της χώρας.

Η συνάντηση ανάμεσα στον Ντράγκι και τον Ολάντ αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 16:00 (17:00 ώρα Ελλάδας) στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την προεδρία της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας αξιωματούχος επικοινωνίας της ΕΚΤ ανακοίνωσε πως οι δύο άνδρες "θα συζητήσουν για την οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης".

Via

      eXodosclub.blogspot.gr
   
 Exodos-club




 adiexodos.gr


Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :