ΠΓΔΜ: Συνεχίζονται οι έρευνες για τις ρουκέτες στο κτίριο της κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση των ευρημάτων από την εκτόξευση των δύο ρουκετών στο κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία), χωρίς πάντως να γνωστοποιήσει…

περισσότερες πληροφορίες, καθώς η έρευνα για το χτύπημα συνεχίζεται.

Η έκθεση από τη βαλλιστική εξέταση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία των Σκοπίων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο σημερινός Τύπος των Σκοπίων, οι ρουκέτες που ερρίφθησαν στο κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ κατά πάσα πιθανότητα εκτοξεύθηκαν από φορητό προωθητή τύπου RPG.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ντνέβνικ (Dnevnik), πρόκειται για τον ίδιο τύπο οπλικού συστήματος με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε σε παρόμοια επίθεση στο κτίριο της κυβέρνησης της χώρας, το 2007.

Ο Τύπος των Σκοπίων αναφέρει ότι από τις έρευνες που διεξάγει η αστυνομία προσδιορίστηκε η τοποθεσία από την οποία εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες, ταυτοποιήθηκε ο τύπος του όπλου και το διαμέτρημα των ρουκετών, ενώ εικάζεται ότι οι δράστες εκτόξευσαν τις ρουκέτες από το κάστρο της πόλης των Σκοπίων, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το κτίριο της κυβέρνησης και στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης εκτοξεύθηκαν δύο ρουκέτες στο κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη και οροφή του κτιρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :