«Θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω τον Σαμαρά για τη μεγάλη βοήθεια»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αυστηρό μήνυμα της Ευρώπης στην Τουρκία, με συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για το…

ισχυρό, αυστηρό μήνυμα της ΕΕ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, στους 28 ηγέτες των κρατών-μελών προς την Άγκυρα, όπως σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επίσης η πολύ ισχυρή αναφορά, ίσως η ισχυρότερη από το 2005, για την ανάγκη η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό που εκπροσώπησε την Κυπριακή Δημοκρατία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Θα ήθελα δημόσια να τον ευχαριστήσω για τη μεγάλη βοήθεια, την καθοριστική συμβολή του να έχουμε αυτά τα πολύ σημαντικά συμπεράσματα που, να αναφέρω, δεν ήταν μια εύκολη προσπάθεια» τόνισε.

Επ» αυτού πρόσθεσε ότι «τις προσπάθειες του Έλληνα πρωθυπουργού, οι οποίες υποστηρίχθηκαν από κάποια σημαντικά κράτη-μέλη της ΕΕ, είχαν να αντιμετωπίσουν και τις αντιρρήσεις από κάποιους οι οποίοι επιζητούσαν ένα πιο μαλακό σε διατύπωση κείμενο για την Τουρκία, αλλά στο τέλος επικράτησε η ανάγκη όπως σταλεί αυστηρότατο μήνυμα προς την Τουρκία για τις απαράδεκτες κινήσεις της και την ξεκάθαρη παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Τέλος, ερωτηθείς για την υγεία του Προέδρου της Κύπρου, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι ο κ. Αναστασιάδης είναι καλά και αύριο θα αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες για την Κύπρο.

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :