«Σε καταφανή αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο οι Τουρκικές προκλήσεις»

Νέα επίθεση κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ και πρόεδρος της αντιπροσωπείας του ΕΚ στην Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος προήδρευσε εκ μέρους…

του Ε.Κ στην πρώτη συνεδρίαση του Προεδρείου της Επιτροπής.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε τα εξής: H σημασία της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας είναι μεγάλη, ιδιαίτερα σήμερα, δεδομένης της γεωπολιτικής ρευστότητας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία συνεχίζει τις παραβιάσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, ενός ανεξάρτητου μέλoυς της ΕΕ, και κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Οι συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις έρχονται σε καταφανή αντίθεση με το διεθνές δίκαιο καθώς και με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ».

Σκοπός της συνάντησης ήταν η προετοιμασία της επόμενης Ολομέλειας της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή 42 Ευρωβουλευτών και των Τούρκων ομολόγων τους.

Στην συνάντηση την τουρκική πλευρά εκπροσώπησαν ο κ. Afif Demirkiran, ο κ. Ali Sahin και η κα. Ayse Denisoglu.

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :