Περιοριστικά μέτρα από την ισραηλινή αστυνομία

Περιοριστικά μέτρα επέβαλε σήμερα η ισραηλινή αστυνομία στην πρόσβαση στο τέμενος Αλ Ακσα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ για την προσευχή της Παρασκευής, μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν τη νύχτα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ….

Οι Παλαιστίνιοι ηλικίας κάτω των 40 ετών δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πλατεία των Τζαμιών, τόπο χρόνιων εντάσεων, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπρα Σάμρι εξηγώντας ότι η απόφαση λήφθηκε ύστερα από πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ταραχές αναμένονται σήμερα μετά την μουσουλμανική προσευχή.

Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ 36 ώρες μετά την επίθεση νεαρού Παλαιστίνιου κατά την οποία σκοτώθηκε βρέφος τριών μηνών. Η επίθεση αυτή προκάλεσε νέο κύκλο ταραχών στην κατεχόμενη και προσαρτημένη στο Ισραήλ από το 1967 Ανατολική Ιερουσαλήμ που συγκλονίζεται εδώ και μήνες από σχεδόν καθημερινές συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών αστυνομικών.

Τη νύχτα δύο Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν στην Παλιά Πόλη την ώρα που πετούσαν πέτρες, μπουκάλια και καιόμενα λάστιχα αυτοκινήτων στην αστυνομία, η οποία απάντησε με πυρά όπλων που χρησιμοποιούνται για την καταστολή ταραχών.

Η Πλατεία των Τζαμιών στην οποία υπάρχει το τέμενος Αλ Ακσα και ο Θόλος του Βράχου είναι ο τρίτος ιερός τόπος του Ισλάμ και, για τους εβραίους, ο τόπος του δεύτερου Ναού που καταστράφηκε το έτος 70 από τους Ρωμαίους.

Η Πλατεία των Τζαμιών αποτελεί σημείο χρόνιων ταραχών, οι οποίες έχουν γίνει συχνότερες και βιαιότερες εδώ και μήνες, στον απόηχο των εντάσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και του πολέμου τον Ιούλιο και Αύγουστο στη Γάζα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :