Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Έκρηξη συγκλόνισε τις οικείες στη διπλωματική συνοικία Ουαζίρ Ακμπάρ Χαν, της Καμπούλ πρωτεύουσας του Αφγανιστάν ενώ ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών για τουλάχιστον μια ώρα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν…

στο πρακτορείο Ρόιτερς καθώς και αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Τουλάχιστον δύο βομβιστές αυτοκτονίας σκοτώθηκαν και έναν ξένος υπήκοος τραυματίστηκε από τη βομβιστική επίθεση, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Όπως ανέφερε ο στρατηγός Μοχάμαντ Αγιούμπ Σαλανγκί αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στόχος ήταν ένα κτίριο ξένης αντιπροσωπείας. Δύο ή τρεις αντάρτες εισήλθαν στην περιοχή. Οι δυνάμεις μας είναι εκεί και η μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη» δήλωσε ο διοικητής του 111ου Στρατιωτικού Σώματος της Καμπούλ, Καντάμ Σαχ Σαχέμ.Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν αμέσως την ευθύνη για την έκρηξη, αναφέροντας ότι οι μαχητές τους στόχευσαν κατά ενός «σημαντικού κέντρου του εχθρού».

Η έκρηξη ακολούθησε μια άλλη επίθεση αυτοκτονίας η οποία σημειώθηκε νωρίτερα κατά ενός οχήματος της βρετανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε πολίτες μεταξύ των οποίων και ένας Βρετανός υπήκοος και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :