«Άφαντοι» παραμένουν οι τέσσερις μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου

«Άφαντοι» παραμένουν οι τέσσερις μετανάστες -μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι – στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λέσβου, παρά τις ολονύχτιες έρευνες του Λιμενικού.

Η επιχείρηση του εντοπισμού τους συνεχίζεται…

με τις αρχές να ενισχύουν τις δυνάμεις τους με ένα ελικόπτερο και πλωτά του λιμενικού. Παράλληλα στην επιχείρηση συμμετέχουν παραπλέοντα πλοία, ένα super puma και πλοίο του πολεμικού ναυτικού.

Η

πολυεστερική λέμβος στην οποία επέβαιναν οι τέσσερις αγνοούμενοι μαζί με άλλα 16 άτομα βυθίστηκε τα ξημερώματα του Σαβββάτου από αδιευκρίνιστη -μέχρι στιγμής- αιτία.

Αρχικά, στη θαλάσσια περιοχή είχαν εντοπιστεί από εμπορικό πλοίο τέσσερις λαθρομετανάστες και έπειτα από ενημέρωση του Ενιαίου Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά και την κινητοποίηση των τοπικών λιμενικών Αρχών περισυνελέγησαν άλλοι 11. Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου πλωτό του Λιμενικού εντόπισε και περισυνέλεξε άλλον έναν άντρα, ο οποίος μεταφέρθηκε με υποθερμία στο Πλωμάρι.

Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι μεταξύ των μεταναστών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης για την παροχή πρώτων βοηθειών, εντοπίστηκε και ένας 36χρονος, ο οποίος φέρεται ως ο διακινητής.

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :