Ιωάννινα: Μεγάλα προβλήματα λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο

Οι ακυρώσεις και οι καθυστερήσεις των πτήσεων από και προς τα Ιωάννινα, λόγω της πυκνής ομίχλης το τελευταίο διάστημα, ανησυχούν τους ξενοδόχους οι οποίοι ζητούν να υπάρξει επίσπευση στα έργα του αεροδρομίου Ιωαννίνων…

και εγκατάσταση ειδικών οργάνων, προκειμένου τα αεροπλάνα να μπορούν να προσγειωθούν και να απογειωθούν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το ομιχλώδες τοπίο που επικρατεί στα Γιάννενα, δημιουργεί για μια ακόμα φορά πολύ μεγάλα προβλήματα τόσο στις αφίξεις όσο και στις αναχωρήσεις των επισκεπτών στην περιοχή των Ιωαννίνων, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι πτήσεις καθυστερούν, και σε κάποιες περιπτώσεις ακυρώνονται, εξαιτίας της έλλειψης ειδικών οργάνων, προκειμένου τα αεροπλάνα να μπορούν να προσγειωθούν και να απογειωθούν» τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, ζητεί από την περιφέρεια Ηπείρου, το δήμο Ιωαννιτών και τους υπόλοιπους δήμους της Π.Ε. Ιωαννίνων, να συνυπογράψουν μαζί με τις Ενώσεις των Ξενοδόχων, έγγραφο που θα κατατεθεί στα συναρμόδια υπουργεία και τους τοπικούς βουλευτές, που να απαιτούν: Nα προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες στο αεροδρόμιο που χρονίζουν και Να συμπεριληφθούν στα έργα του αεροδρομίου όλα τα απαραίτητα όργανα, ώστε τα αεροπλάνα να μπορούν να προσεγγίσουν τον αεροδιάδρομο κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, όπως το ομιχλώδες τοπίο που επικρατεί». Μάλιστα, αναφέρουν, πως «μάρτυρες της τραγικής αυτής κατάστασης, υπήρξαν πρόσφατα εκτός από τους δεκάδες επιβάτες, και η βουλευτής Επικρατείας Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου. Και οι δύο, είχαν προγραμματισμένες συναντήσεις με φορείς που είτε ακυρώθηκαν, είτε πήγαν αρκετές ώρες πίσω, εξαιτίας της καθυστέρησης των πτήσεων. Μάλιστα, για την καθυστέρηση εξαιτίας της ομίχλης, είχαν κάνει και οι δύο αναφορά».

Τέλος, η Ένωση Ξενοδόχων επισημαίνει πως η Πολιτεία πρέπει να πράξει τα δέοντα, για να μπορέσει και η Ήπειρος να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει στον τουριστικό τομέα, «αλλιώς η λεγόμενη ανάπτυξη, θα παραμείνει για ακόμη μια φορά, υποσχέσεις στα συρτάρια των συναρμόδιων υπουργείων».

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :