Σλοβενία: Θύματα της κρίσης τα μεσαία κοινωνικά στρώματα

Η πολιτική της λιτότητας και της περικοπής κοινωνικών δικαιωμάτων στη Σλοβενία έπληξαν περισσότερο τη μεσαία κοινωνική τάξη και τα παιδιά, σύμφωνα με ανάλυση του Εθνικού Ινστιτούτου Κοινωνικής Πρόνοιας, στην οποία διαπιστώνεται…

ότι κοινωνική βοήθεια λαμβάνει το 3,6% του πληθυσμού, δηλαδή περίπου 75.000 πολίτες.

Το ποσοστό φτώχειας σε οικογένειες με παιδιά αυξάνεται, ανέφερε σε δηλώσεις της στην εφημερίδα "Ντέλο" της Λιουμπλιάνας, η Αντρέγια Τσρμακ Μέγκλιτς, μία από τις συντάκτριες της έρευνας.

Φτωχή είναι μία στις πέντε οικογένειες με παιδιά στη Σλοβενία κι αυτό οφείλεται κυρίως στην κατάσταση στην αγορά εργασίας, δηλαδή την απώλεια θέσεων εργασίας, αλλά και στη μείωση των κοινωνικών δικαιωμάτων, εκτίμησε.

Η ανάλυση των αποδοχών έδειξε περιορισμό της μεσαίας κοινωνικής τάξης τα χρόνια που σημαδεύτηκαν από την κρίση. Έτσι, αυξήθηκε κατά 1/3 ο αριθμός των εργαζόμενων που λαμβάνουν μισθό που κυμαίνεται στα επίπεδα του ελάχιστου μισθού έως τον μισθό που δεν υπερβαίνει το 80% του εθνικού μέσου όρου, αλλά και ο αριθμός εκείνων που λόγω μόνιμου εισοδήματος δεν έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν κανένα κοινωνικό επίδομα.

Τα στοιχεία από τον περασμένο χρόνο, δείχνουν ότι δικαίωμα αποζημίωσης, λόγω ανεργίας, έχει το 22% των ανέργων και ότι ένας στους τρεις ανέργους λαμβάνει κοινωνικό βοήθημα.

Περίπου το 50% των ανέργων -περισσότεροι από 50.000 πολίτες- δεν έχουν κανένα εισόδημα και κυρίως πρόκειται για νέους ανθρώπους, οι οποίοι εξαρτώνται οικονομικά από την οικογένεια ή τον σύντροφο ή εργάζονται "μαύρα".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :