«Η αναμενόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ώθηση για αλλαγή κατεύθυνσης στην Ευρώπη»

Η αναμενόμενη, βάσει όλων των δημοσκοπήσεων, εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι ώθηση για αλλαγή κατεύθυνσης στην Ευρώπη, τονίζει σε σημερινή συνέντευξή του στην αρχισυντάκτρια της αυστριακής εφημερίδας «Ντερ…

Στάνταρντ», ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων, Φίλιπ Τζένινγκς, επισημαίνοντας πως αν η Αυστρία είχε πέσει θύμα της πολιτικής της τρόικα όπως η Ελλάδα, τότε θα ξεσπούσε επανάσταση.

Ο ίδιος, προειδοποιώντας πως δεν θα πρέπει να πιστεύεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μη ρεαλιστικό και ακραίο κόμμα, συμμερίζεται τη θέση του αρχηγού του, Αλέξη Τσίπρα, πως είναι αναγκαία «μέτρα πρώτων βοηθειών», καθώς οι άνθρωποι ζουν σε φτώχεια, δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν φάρμακα και χρειάζεται να δοθεί μια ανάσα.

Κατά την άποψή του, οι μεταρρυθμίσεις του Σρέντερ ήταν μετριοπαθείς σε σχέση με όσα υφίστανται τώρα οι νότιες χώρες της Ευρώπης, και αν αυτό είχε συμβεί στη Γερμανία ή στην Αυστρία, θα είχε οδηγήσει σε επανάσταση. Θα πρέπει να δοθεί ανάσα στην Ελλάδα, δεν συζητάμε για ανευθυνότητα, αλλά η Γερμανία θα πρέπει να καταλάβει πως όταν μια οικονομία συρρικνώνεται κατά 40%, ο μισός αριθμός των νέων ανθρώπων δεν έχει εργασία, τότε δεν μπορεί να συνεχιστεί περαιτέρω η λιτότητα, αλλά χρειάζεται μια μετάγγιση αίματος», αναφέρει.

Ο κ. Τζένινγκς επισημαίνει πως «εάν η Αυστρία είχε πέσει θύμα της πολιτικής της τρόικα, όπως η Ελλάδα, όπου μέσα σε μια νύχτα καταστράφηκαν οι κοινωνικοί θεσμοί, θα είχε ξεσπάσει επίσης μια επανάσταση» και υπενθυμίζει ότι στα μεταπολεμικά χρόνια είχε υπάρξει συμφωνία για τη Γερμανία με μια μείωση του χρέους της.

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :