Σαρωτική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία

Δαγκωτό»… ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε η Θεσσαλία καθώς και στους τρείς Νομούς επικράτησε της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα με σχετική άνεση.

Ειδικότερα, στον νομό Λαρίσης ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά ποσοστό 36,15%, έναντι 27,15% της Νέας…

Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει δύο βουλευτές, πιθανότατα την Άννα Βαγενά και την Ηρώ Διώτη, ενώ δύο βουλευτές εκλέγει και η Νέα Δημοκρατία, τους Μάξιμο Χαρακόπουλο και Χρήστο Κέλλα. Βουλευτές εκλέγουν επίσης το Ποτάμι (Κωνσταντίνος Μπαργιώτας), το ΠΑΣΟΚ (Ευάγγελος Βενιζέλος, επιλαχών ο Νίκος Τσιλιμίγκας) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Βασίλης Κόκκαλης).

Στον νομό Μαγνησίας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 40,28%, έναντι 24,97% της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, πιθανότατα τους Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου και Κωνσταντίνο Δελημήτρο. Η Νέα Δημοκρατία βγάζει έναν βουλευτή, πιθανότατα τον Χρήστο Μουκώρο, που αφήνει εκτός Βουλής τη Ζέττα Μακρή. Βουλευτές εκλέγουν ακόμα η Χρυσή Αυγή (Παναγιώτης Ηλιόπουλος) και το ΚΚΕ (Κωνσταντίνος Στεργίου). Εκτός Βουλής μένει η μέχρι πρότινος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Στον νομό Τρικάλων, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 36,16%, έναντι 32,60% της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, που εκτός απροόπτου θα είναι οι Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης. Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει έναν βουλευτή, τον Κώστα Σκρέκα, που αφήνει εκτός Βουλής τους Ηλία Βλαχογιάννη και Μιχάλη Ταμήλο.

Τέλος, στο νομό Καρδίτσας ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 38,93%, έναντι 29,99% της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, με τους Νίκο Μιχαλάκη και Σπύρο Λάππα να θεωρούνται “σίγουροι” και τη Χρυσούλα Κατσαβριά-Σωροπούλου να απειλείται από την Παναγιώτα Βράντζα. Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει έναν βουλευτή, τον Κωνσταντίνο Τσιάρα, που αφήνει εκτός Βουλής την Ασημίνα Σκόνδρα και τον Σπύρο Ταλιαδούρο.

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :