Mε νταούλια, κλαρίνα και πυροτεχνήματα πανηγύρισαν οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ

«Ήρθε η ώρα της Αριστεράς». Με αυτό το σύνθημα θερμοί υποστηρικτές-ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχτηκαν χθες το νικητήριο για την παράταξή τους εκλογικό αποτέλεσμα.

Μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των exit polls εκατοντάδες…

πολίτες που βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής συγκεντρωμένοι στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος ξέσπασαν σε έντονους πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα. Ο συγκεντρωμένος κόσμος, είδε από τις μεγάλες οθόνες που τοποθετήθηκαν στο εκλογικό κέντρο, τα αποτελέσματα που «χάρισαν» τη νίκη στον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του.

Πλήθος κόσμου και πολλοί δημοσιογράφοι και τεχνικοί από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στην πλατεία από νωρίς το απόγευμα.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε λίγο μετά τις 23.00 στα Προπύλαια, προκειμένου να προβεί σε μία πρώτη ομιλία του, μπροστά σε χιλιάδες κόσμου που έσπευσαν να τον συγχαρούν. Ανάμεσα στο πλήθος και η Περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από τις δημοσκοπήσεις εξόδου (exit polls) ο κόσμος άρχισε να χορεύει, επιστρατεύοντας νταούλια, κλαρίνα και άλλα μουσικά όργανα, ενώ δεν έλειψαν τα πυροτεχνήματα…

Ανάμεσα στα συνθήματα που φώναζαν οι δεκάδες συγκεντρωμένοι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και το σύνθημα που ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο ηγέτης των Podemos, φώναξε από μικροφώνου στην κεντρική πρεοκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη Πέμπτη: «ΣΥΡΙΖΑ, Podemos, Venceremos». Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls) παρακολούθησαν και αντιπροσωπείες αριστερών σχηματισμών από Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία. «Είμαστε εδώ να στηρίξουμε τη μάχη ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας. Η αλλαγή στην Ελλάδα θα σηματοδότηση την αλλαγή στις πολιτικές της Γερμανίας και της Ευρώπης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του πολιτικού κόμματος Die Linke, Ρόλαντ Τζέρμαν. Tο κλίμα παρέμεινε πανηγυρικό μέχρι αργά, με την ηγεσία, τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορούν ακόμη να συλλάβουν την ιστορική επικράτηση της αριστεράς σε εκλογική αναμέτρηση στη χώρα μας…

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :