Ο πρόεδρος του Τσαντ απειλεί να εξοντώσει τον αρχηγό της Μπόκο Χαράμ

Ο πρόεδρος του Τσαντ Ιντρίς Ντεμπί Ιτνό απείλησε την Τετάρτη να εξοντώσει τον επικεφαλής της ισλαμιστικής οργάνωσης της Νιγηρίας Μπόκο Χαράμ Αμπουμπακάρ Σεκάου, αν δεν παραδοθεί, λέγοντας ότι γνωρίζει πού βρίσκεται….

Ο Σεκάου «έχει συμφέρον να παραδοθεί, γνωρίζουμε πού βρίσκεται. Αν αρνηθεί να παραδοθεί, θα έχει την ίδια τύχη με τους συντρόφους του», δήλωσε ο Ντέμπι στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του τού Νίγηρα Μαχαμαντού Ισούφου.

Ο επικεφαλής της Μπόκο Χαράμ «έφυγε από τη Ντίκουα (της Νιγηρίας) στη διάρκεια των τελευταίων μαχών» μεταξύ του στρατού του Τσαντ και των ισλαμιστών ανταρτών.

Στις 17 Φεβρουαρίου στρατιώτες του Τσαντ εκδίωξαν τη Μπόκο Χαράμ από τη Ντίκουα στη μεθόριο με το Καμερούν και την στρατηγικής σημασίας πόλη Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο. Θα κερδίσουμε τον πόλεμο και θα εξολοθρεύσουμε τη Μπόκο Χαράμ, αντίθετα με τα όσα πιστεύουν κάποια μέσα ενημέρωσης. Οι δυνάμεις του Τσαντ και του Νίγηρα θα συνεχίσουν την αποστολή τους για να τερματίσουν οριστικά τη μάστιγα αυτή», υπογράμμισε ο Ιντρίς Ντεμπί. Έχει έρθει η ώρα για κάθε μουσουλμάνο από το Τσαντ, τον Νίγηρα ή αλλού να ξυπνήσει και να αντιμετωπίσει αυτό που αποκαλούμε ισλαμική τρομοκρατία. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους εγκληματίες που καταστρέφουν την ωραία θρησκεία μας», κατέληξε.

Η Ντζαμένα έστειλε στα μέσα Ιανουαρίου στρατιώτες γύρω από τη λίμνη Τσαντ για να πολεμήσουν εναντίον των μαχητών της Μπόκο Χαράμ, ενώ ένα άλλο τμήμα του στρατού της χώρας αναπτύχθηκε στα σύνορα μεταξύ του Καμερούν και της Νιγηρίας στο πλευρό του καμερουνέζικου στρατού και ένα ακόμη στα σύνορα μεταξύ της Νιγηρίας και του Νίγηρα, μαζί με στρατεύματα από τον Νίγηρα.

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :