Ανατροπή: O Λούμπιτς έριξε το αεροπλάνο επειδή νόμιζε ότι τυφλωνόταν;

Για το σενάριο ότι ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus, Ανδρέας Λούμπιτς...

προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους επειδή νόμιζε ότι τυφλωνόταν, κάνει λόγο η βρετανική Daily Mail.

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μερικές ημέρες ο Λούμπιτς αντιμετώπιζε προβλήματα όρασης και φοβόταν ότι τυφλωνόταν, ενώ το τελευταίο διάστημα έψαχνε εναγωνίως θεραπεία για τη συγκεκριμένη πάθηση.

Ο 28χρονος πιλότος ήταν σχεδόν πεπεισμένος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι έχανε το φως του, έβλεπε γιατρό και εδώ και λίγους μήνες και αναζητούσε τρόπο να προλάβει αυτή την εξέλιξη.

Ο Λούμπιτς, όμως, απέκρυπτε όλο αυτό το διάστημα από την αεροπορική εταιρεία και τους συναδέλφους του το πρόβλημα με την όρασή του, όπως άλλωστε και το ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Όλοι οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν ανακρίνονται.

Παράλληλα, η γερμανική αστυνομία ανακάλυψε «μια μεγάλη ποσότητα φαρμάκων» που προορίζονται για την αντιμετώπιση και θεραπεία ψυχοσωματικών διαταραχών στην κατοικία του Λούμπιτς.

Όπως αποκάλυψαν Ευρωπαίοι ερευνητές που προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το ψυχολογικό προφίλ του Γερμανού πιλότου, ο συγκυβερνήτης είχε αυτοκτονικές τάσεις και βρισκόταν σε θεραπεία για τα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Ντίσελντορφ, ο Λούμπιτς έκανε ψυχοθεραπεία για πολλά χρόνια λόγω των τάσεων αυτοκτονίας, πριν γίνει πιλότος.

Ο εκπρόσωπος των εισαγγελέων, Ραλφ Χέρενμπρικ, δήλωσε τη Δευτέρα (30/03/2015) πως βάσει της έως τώρα έρευνας, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το κίνητρο του Λούμπιτς που φέρεται να οδήγησε σκοπίμως την πτήση 4U 9525 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

Ο επικεφαλής της ομάδας των γάλλων ερευνητών στο Ντίσελντορφ, Ζαν – Πιερ Μισέλ δήλωσε στο Associated Press πως η έρευνα ακόμα αναζητά το «τι μπορεί να αποσταθεροποίησε τον Λούμπιτς, οδηγώντας τον σ'αυτήν την πράξη».

Όπως φαίνεται ο Λούμπιτς πως έπασχε από ψυχιατρικά προβλήματα και ανησυχούσε για τις συνέπειες που θα είχαν τα προβλήματα της υγείας του στη σταδιοδρομία του, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης. Οι ερευνητές προκρίνουν την υπόθεση μιας εσκεμμένης ενέργειας του συγκυβερνήτη, ο οποίος δεν έπρεπε να είχε πετάξει την ημέρα της τραγωδίας καθώς είχε άδεια ασθενείας, την οποία όμως απέκρυψε.

parapolitika.gr

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :