Βρετανία: Δύο χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν εναντίον της PEGIDA

Περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Νιουκάσλ, στη βορειοδυτική Αγγλία, εναντίον της πορείας που έκανε η βρετανική πτέρυγα της αντιισλαμικής οργάνωσης PEGIDA με τη συμμετοχή περίπου 400 ανθρώπων, όπως διαπίστωσε δημοσιογράφος…

του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Η αστυνομία, που φρόντισε οι δύο πορείες να μην διασταυρωθούν, ανέφερε ότι συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα για αδικήματα όπως η επίθεση, η δημόσια μέθη και η διατάραξη της κοινής ειρήνης, αλλά πρόσθεσε ότι οι δύο κινητοποιήσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Η οργάνωση «Πατριώτες Ευρωπαίοι Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης», ή PEGIDA, καταγγέλλει εδώ και μήνες ότι η Γερμανία κατακλύζεται από μουσουλμάνους και οργανώνει πορείες εναντίον της μετανάστευσης, κυρίως στην Δρέσδη, στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας.

Προσπαθεί παράλληλα να επεκταθεί σε άλλες πόλεις της Γερμανίας και άλλες χώρες, χωρίς πάντως μεγάλη επιτυχία.

Αν και στη Βρετανία η πτέρυγα της οργάνωσης δεν έχει προβληθεί στα μέσα ενημέρωσης, η σελίδα της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook δείχνει ότι έχει πάνω από 17.000 "likes". Περίπου 800 πρόσωπα είχαν αναφέρει ότι θα συμμετείχαν στη σημερινή πορεία στη σελίδα αυτή.

Οι ανησυχίες περί της ανόδου του αντιμουσουλμανικού αισθήματος στη Βρετανία έχουν κλιμακωθεί, καθώς τα ΜΜΕ προβάλλουν ιδιαίτερα τις ενέργειες οργανώσεων τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή, καθώς επίσης και τις επιθέσεις που έχουν διαπραχθεί στην Ευρώπη και τις απειλές για μελλοντικές επιθέσεις.

Ορισμένες οργανώσεις μουσουλμάνων στη Βρετανία έχουν επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον χειρίζεται το θέμα της απειλής διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών από τζιχαντιστές, κάνοντας λόγο περί δαιμονοποίησης των 2,7 εκατ. Βρετανών μουσουλμάνων.

Στην αντιδιαδήλωση συμμετείχε μεταξύ άλλων ο Τζορτζ Γκάλογουεϊ, γνωστός βουλευτής της αριστεράς. «Όλοι οι λογικοί άνθρωποι στη Βρετανία καταδικάζουν την ιδέα μια γερμανική ναζιστική οργάνωση να έρχεται στη βορειοανατολική Αγγλία για να προσπαθήσει να προκαλέσει προβλήματα», τόνισε ο Γκάλογουεϊ. «Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην αντιδιαδήλωση εκπροσωπούν εκατομμύρια άλλους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :