10 ηθοποιοί που πέθαναν την ώρα των γυρισμάτων

Το να είσαι ηθοποιός δε σημαίνει πάντα λάμψη και γκλαμουριά. Στην πραγματικότητα, μπορεί μερικές φορές να είναι... επικίνδυνο. Δείτε αυτούς τους 10 σταρ του Χόλιγουντ για παράδειγμα. Όλοι έχουν ένα μακάβριο κοινό: πέθαναν την ώρα που γύριζαν τη σειρά ή την ταινία τους. Αν και υπάρχουν πολλοί διάσημοι ηθοποιοί όπως ο Heath Ledger, που πέθαναν πριν ολοκληρώσουν ένα πρότζεκτ, δεν πέθαναν όλοι την ώρα των γυρισμάτων. Μερικοί από τους θανάτους ήταν αποτέλεσμα φυσικών αιτίων, ενώ άλλοι είχαν πιο τραγικό τέλος.

Δείτε τους 10 ηθοποιούς που η ζωή τους τελείωσε πριν τελειώσουν τα γυρίσματα των έργων τους. 1 . Jon - Erik Hexum Ένα ακούσιο τραύμα από πυροβολισμό στο κεφάλι στα γυρίσματα της σειράς περιπέτειας του CBS «Cover Up» σκότωσε τον Hexum το 1984, γράφει η Access Atlanta. Έπαιξε τον Mac Harper, το μοντέλο με το πράσινο μπερέ στην τηλεοπτική σειρά μυστηρίου. Σύμφωνα με το Entertainment Weekly, ο Hexum περίμενε να ξεκινήσει το γύρισμα στις 12 Οκτωβρίου του 1984, αλλά υπήρχαν καθυστερήσεις. Όταν έμαθε πως θα υπάρξουν κι άλλες καθυστερήσεις, ο ίδιος χαριτολογώντας πήρε ένα 44 Magnum γεμάτο με σφαίρες, είπε: "Can you believe this crap?" και τράβηξε τη σκανδάλη. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου έγινε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο, παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση και στη συνέχεια κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρός στις 18 Οκτωβρίου. Το Cover Up, που ήταν σίριαλ για ένα φωτογράφο μόδας/βετεράνο στρατιώτη ειδικών δυνάμεων που πήγαινε σε αποστολές σε όλον τον κόσμο, επιχείρησε να συνεχίσει την παραγωγή με νέο ηθοποιό, αλλά δεν άντεξε μετά την πρώτη σεζόν.

2 . Vic Morrow O Morrow σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Twilight Zone: The Movie, τον Ιούλιο του 1982, μαζί με δύο παιδιά ηθοποιούς, τον Myca Dinh Le και τη Renee Chen. Το σενάριο του Twilight Zone περιείχε τη χρήση ενός ελικοπτέρου και πυροτεχνημάτων, που σε αυτή την περίπτωση αποδείχτηκε θανάσιμος συνδυασμός. Κατά τη διάρκεια μιας σκηνής στην οποία ο Morrow ήταν θύμα επίθεσης Αμερικανών στρατιωτών στο Βιετνάμ, τα πυροτεχνήματα εξερράγησαν κόβοντας την ουρά του ελικοπτέρου το οποίο κατέρρευσε αποκεφαλίζοντας τον Morrow και σκοτώνοντας και τα δύο παιδιά ηθοποιούς. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους επρόκειτο να πληρωθούν παράνομα, κάτω από το τραπέζι. Εικάζεται ότι ο σκηνοθέτης εν γνώσει του παραβίαζε τους νόμους της Καλιφόρνια σχετικά με την παιδική εργασία, καθώς και σχετικά με την εργασία γύρω από το δυνητικά επικίνδυνο συνδυασμό ενός ελικοπτέρου και φωτοβολίδων. Τελικά ο σκηνοθέτης John Landis και τέσσερις άλλοι δικάστηκαν αργότερα την ακούσια ανθρωποκτονία λόγω της παράνομης πρόσληψης των παιδιών. Σύμφωνα με το Ranker το σώμα ενόρκων αποφάσισε πως ο Landis δεν περίμενε η σκηνή να είναι επικίνδυνη και ότι οι προστατευόμενοι δεν είναι ένοχοι. Το Twilight Zone: The Movie συνεχίστηκε και η ταινία κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1983, πηγαίνοντας όχι και τόσο καλά στο box office.

3. John Ritter Κατέρρευσε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για το 8 Simple Rules for Dating my Teenage Daughter στις 11 Σεπτεμβρίου του 2003. Ο Ritter είχε αρρωστήσει ενώ εργαζόταν για τη σειρά του ABS και κατέρρευσε στα γυρίσματα. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για διαχωρισμό αορτής, μια σπάνια πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί χωρίς προειδοποίηση. Ο Ritter πέθανε εκείνο το βράδυ. Το show άλλαξε τίτλο σε 8 Simple Rules και συνεχίστηκε για άλλη μια σεζόν με τον David Spade και τον James Garner ως αντικαταστάτες. Ο Ritter ήταν γνωστός για τα πολλά έργα του στην τηλεόραση και στις ταινίες, ιδίως για το ρόλο του ως Jack Tripper στο Three's Company.

4. Tyrone Power Ο Tyrone Power έπαθε καρδιακή προσβολή στο πλατό κατά τη διάρκεια μιας σκηνής ξιφομαχίας. Πέθανε στο δρόμο για το νοσοκομείο στις 15 Μαρτίου του 1958 ενώ γύριζε το Solomon και Sheba. Ο Power έγινε γνωστός το 1936 με το Lloyds of London. Το Solomon and Sheba ήταν μια σειρά για το νεότερο γιο του Βασιλιά David, Solomon, τον οποίο ο Βασιλιάς λίγο πριν τον θάνατό του ορίζει ως διάδοχο παρακάμπτοντας τον μεγαλύτερο γιο του, πρίγκιπα Adonijah. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Solomon στο Ισραήλ, η βασίλισσα του Sheba φτάνει στην Ιερουσαλήμ. Ο Solomon την ερωτεύεται, αλλά αυτή βρίσκεται σε συνεργασία με το Φαραώ της Αιγύπτου: στόχος τους είναι να διαιρέσουν τις 12 φυλές του Ισραήλ. Τελικά, η Sheba ερωτεύεται τον Solomon και επιλέγει να πάρει το μέρος του, ενάντια στον Φαραώ.

5. Redd Foxx Ο Foxx πέθανε από καρδιακή προσβολή το 1991 ενώ βρισκόταν στα γυρίσματα του The Royal Family (με συμπρωταγωνίστρια την Della Reese). Η ειρωνεία είναι ότι είχε γίνει διάσημος για μια σκηνή στη σειρά Sanford and Son της δεκαετίας του '70, στην οποία προσποιούνταν ότι είχε πάθει καρδιακή προσβολή φωνάζοντας το όνομα της νεκρής τηλεοπτικής συζύγου του, Elizabeth. Ο Foxx πέθανε σε ηλικία 68 ετών.

6 . Brandon Lee Ο Lee, ο γιος του θρύλου των πολεμικών τεχνών Bruce Lee, σκοτώθηκε στις 31 Μαρτίου του 1993, από ένα ατύχημα στα γυρίσματα του The Crow. Ο χαρακτήρας που έπαιζε ο Lee έπρεπε να πυροβοληθεί σε μια σκηνή, αλλά το όπλο που χρησιμοποιήθηκε περιείχε ένα θραύσμα μιας πραγματικής σφαίρας, γράφει το Ranker. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σκηνής, ενώ ο Lee περπατούσε σε ένα διάδρομο κρατώντας μια χάρτινη σακούλα παντοπωλείου, ένας άλλος ηθοποιός τον πυροβόλησε από 15 πόδια απόσταση. Την ίδια στιγμή ο Lee ενεργοποίησε ένα διακόπτη που βρισκόταν κάτω από την σακούλα ο οποίος δημιούργησε μια μικρή έκρηξη που ονομάζεται squib. Το squib είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται συνήθως για τη μίμηση των εκρήξεων από τους πυροβολισμούς στις ταινίες. Ο Lee χτυπήθηκε στην κοιλιά από το θραύσμα, και πέθανε αργότερα την ίδια ημέρα σε ηλικία των 28 ετών.

Ο σκηνοθέτης Alex Proyas προκειμένου να ολοκληρώσει τη ταινία προσέλαβε έναν σωσία και χρησιμοποίησε ειδικά εφέ. Το The Crow αφηγείται την ιστορία ενός ροκ μουσικού, του Eric Draven, ο οποίος έχει επανέλθει στη ζωή με ειδικές ικανότητες με τη βοήθεια που το έχει δοθεί από ένα μυστηριώδες κοράκι. Ο Draven χρησιμοποιεί τις ικανότητές του για να κυνηγήσει και να σκοτώσει τους άνδρες που δολοφόνησαν αυτόν και την αρραβωνιαστικιά του.

7. Martha Mansfield Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας The Warrens of Virginia, η σταρ του βωβού κινηματογράφου καθόταν σε ένα αυτοκίνητο κάνοντας ένα διάλειμμα ανάμεσα στις λήψεις. Σε κάτι το οποίο μπορεί να περιγραφεί μόνο ως ένα φρικτό ατύχημα, ένας περαστικός άναψε ένα τσιγάρο, και κατά λάθος τίναξε το σπίρτο στο αυτοκίνητο. Το σπίρτο προσγειώθηκε στο κοστούμι της Martha Mansfield, το οποίο ήταν ένα τεράστιο και εξαιρετικά εύφλεκτο φόρεμα της εποχής του Εμφυλίου Πολέμου και τυλίχτηκε στις φλόγες. Η Mansfield πέθανε στο νοσοκομείο την επόμενη ημέρα (30 Νοεμβρίου 1923) από σοβαρά εγκαύματα.

8. Steve Irwin Γνωστός ως Αυστραλός λάτρης της περιπέτειας και υπερασπιστής των ζώων, ο "Crocodile Hunter" τσιμπήθηκε και σκοτώθηκε από ένα σαλάχι στις 4 Σεπτεμβρίου του 2006, ενώ μαγνητοσκοπούσε το Ocean's Deadliest, ένα υποβρύχιο ντοκιμαντέρ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times, ο Irwin και ο οπερατέρ του, Justin Lyons, είχαν μπει στο νερό μέχρι το στήθος στη θάλασσα έξω από το Queensland της Αυστραλία. Οι δυο τους ήρθαν αντιμέτωπο ένα σαλάχι με μήκους 2,43 μέτρων: αφού μαγνητοσκόπησαν το σαλάχι για λίγη ώρα, αυτό επιτέθηκε στον Irwin. "Ξεκίνησε να χτυπάει άγρια με την ουρά του," είπε ο Lyons στη Los Angeles Times, "εκατοντάδες χτυπήματα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα." Παρά τις προσπάθειες του πληρώματος να τον σώσει, ο Irwin πέθανε προτού να μπορέσουν να τον βοηθήσουν. Σε συνέντευξη του Lyons στο Los Angeles Times, είπε πως τα τελευταία λόγια του Irwin ήταν «πεθαίνω».

9. Paul Mantz Ο Mantz ήταν ένας θρυλικός αεροπόρος ο οποίος έχασε τη θέση του στο Αμερικανικό Army Flight School επειδή πέταξε πάνω από ένα τρένο γεμάτο με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς σε μια προσπάθεια του να δείξει τις ικανότητες του. Αργότερα πήρε έναν ρόλο στο Air Mail, όπου πέταξε ένα διπλάνο μέσα από ένα υπόστεγο το οποίο δεν ήταν πολύ μεγαλύτερο από το αεροσκάφος του. Ο Mantz εμφανίστηκε τότε σε διάφορες ταινίες, όπως το For Whom the Bell Tolls, το Twelve O'Clock High, και το The Wings of Eagles. Ο άνθρωπος που έπαιζε συνέχεια με τον κίνδυνο πέθανε στις 8 Ιουλίου του 1965 κατά τη διάρκεια μιας ακροβατικής επίδειξης για το Flight of the Pheonix - μια ταινία για την οποία επέστρεψε από τη συνταξιοδότηση του για να τη γυρίσει. Ο Mantz πετούσε πάνω από μια έρημο στην Αριζόνα όταν το αεροπλάνο του χτύπησε σε ένα λόφο και έσπασε σε κομμάτια, σκοτώνοντας αμέσως τον αεροπόρο. Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας είχε ήδη γυριστεί, έτσι οι σκηνοθέτες για λίγες ακόμα λήψεις που είχαν μείνει το αντικατέστησαν με ένα άλλο αεροπλάνο. Το Flight of The Phoenix κυκλοφόρησε λίγο αργότερα την ίδια χρονιά.

10. Roy Kinnear Την περίοδο που βρισκόταν στο Τολέδο της Ισπανίας για τα γυρίσματα της ταινίας The Return of the Musketeers, ο Kinnear έπεσε από ένα άλογο. Ο 54χρονος Βρετανός ηθοποιός έσπασε τη λεκάνη του και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μαδρίτης. Την επομένη, στις 20 Σεπτέμβρη του 1988, ο Kinnear πέθανε από καρδιακή προσβολή, γράφει το Oddee. Ο Kinnear "έπαιξε το ρόλο του Planchet, του υπηρέτη του Musketeer d'Artagnan, ένα ρόλο που δημιούργησε το 1974 για την επιτυχημένη ταινία του Richard Lester «The Three Musketeers», γράφουν οι New York Times. Ο σκηνοθέτης Richard Lester επηρεάστηκε βαθιά από το θάνατο του Kinnear και λίγο αργότερα αποσύρθηκε από τον χώρο του κινηματογράφου.

lifo.gr

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :