9+1 τροφές που σε κάνουν ομορφότερη – Μυστικά ομορφιάς κρυμμένα στο ψυγείο σου

Θες να αποκτήσεις υπέροχα μαλλιά και επιδερμίδα που αντανακλά υγεία;

Τα μυστικά δεν βρίσκονται μόνο στο νεσεσέρ σου, αλλά και στο ψυγείο σου. Δες ποιες είναι οι 10 τροφές που θα σε κάνουν ακόμα πιο όμορφη και ετοιμάσου… να κάψεις καρδιές.

Γιαούρτι Οι διαιτολόγοι λατρεύουν το γιαούρτι αφού είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, σε χορταίνει και έχει υπέροχη γεύση. Επιπλέον, το γιαούρτι είναι πλούσιο σε αμινοξέα που θα σε βοηθήσουν να απαλλαχθείς από τους μαύρους κύκλους. Σκοπεύεις να ξενυχτήσεις; Φάε γιαούρτι στο πρωινό σου για να μειώσεις τα σημάδια του ξενυχτιού την επόμενη μέρα.

Φασόλια Δεν είναι απλώς νόστιμα και χορταστικά σαν κύριο πιάτο ή συμπλήρωμα. Τα φασόλια και τα υπόλοιπα όσπρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, σίδηρο και βιοτίνη που θα σου χαρίσουν δυνατά μαλλιά. Επιπλέον η έλλειψη βιοτίνης επηρεάζει αρνητικά τις κλειδώσεις, κάνοντάς τις εύθραυστες. Μην παραλείπεις λοιπόν να προσθέτεις όσπρια στην διατροφή σου, μέσα σε σαλάτες ή σαν κύριο πιάτο.

Σέλερι Αν σκοπεύεις να πλησιάσεις σε «απόσταση αναπνοής» τον κούκλο στο πάρτι, πάρε ένα μπαστουνάκι σέλερι και κατάπληξέ τον. Ίσως δεν το γνωρίζεις αλλά το σέλερι σου χαρίζει καλύτερη αναπνοή. Αυτό συμβαίνει γιατί σε αναγκάζει να μασάς περισσότερο σε σχέση με άλλα λαχανικά όπως το καρότο και το αγγούρι. Και όσο περισσότερο μασάς, τόσο περισσότερο σάλιο παράγεται. Το σάλιο σκοτώνει τα βακτήρια στο στόμα που προκαλούν την άσχημη αναπνοή.

Ντομάτες Πέρα από το γεγονός ότι είναι δροσιστικές, οι ντομάτες διαθέτουν το αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό συστατικό λυκοπένιο. Αυτό όμως που πρέπει να ξέρεις, και είναι αντίθετο με τα όσα ξέραμε μέχρι τώρα, είναι ότι η συγκεκριμένη ουσία απορροφάται από τον οργανισμό μας ευκολότερα όταν είναι μαγειρεμένη ή έχει υποστεί επεξεργασία. Η κέτσαπ, ο πελτές ντομάτας ή μια μακαρονάδα με φρέσκια σάλτσα είναι ό,τι πρέπει για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από τις εξωτερικές επιθέσεις ή να επιβραδύνεις την εμφάνιση ρυτίδων.

Νερό Πολλές celebrities ορκίζονται ότι το μυστικό της ομορφιάς τους είναι ότι πίνουν πολύ νερό. Και μη μου πεις ότι δεν έχεις αμφισβητήσει τα λεγόμενά τους… σύμφωνα όμως με διατροφολόγους, το νερό συμβάλει πάρα πολύ στην λαμπερή ομορφιά μας. Αν ο οργανισμός σου είναι ενυδατωμένος, ο μεταβολισμός δουλεύει στο φουλ και εσύ δείχνεις κομψή και τονωμένη. Πίνε λοιπόν 8 ποτήρια την ημέρα. Θες και γεύση; Στάξε μες στο ποτήρι σου μερικές σταγόνες λεμονιού ή βαλέ μια φέτα από αγγούρι, ή ακόμη δοκίμασε το ανθρακούχο νερό με άρωμα μαστίχας.

Στρείδια Πονηρούλα! Τώρα θα μάθεις πως τα στρείδια δεν είναι απλώς αφροδισιακά. Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και ο ψευδάργυρος ρυθμίζει την παραγωγή λιπαρότητας. Ένα δέρμα με ρυθμισμένη λιπαρότητα, είναι πολύ δύσκολο να παρουσιάσει ακμή. Και με καθαρό δέρμα, αισθάνεσαι περισσότερη αυτοπεποίθηση, σωστά;

Μπρόκολο Η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C βοηθά την καλή κυκλοφορία του αίματος. Και καλή κυκλοφορία του αίματος, σημαίνει και καλή όψη και φυσικά… έντονη ερωτική όρεξη και δραστηριότητα.

Κόκκινες πιπεριές Θεωρούνται σούπερ-τροφή για το καλό που κάνουν στο δέρμα σου καθώς είναι από τις πλουσιότερες πηγές αντιοξειδωτικών. Σε πρόσφατη έρευνα αναφέρεται ότι όσες γυναίκες λαμβάνουν αρκετή βιταμίνη C έχουν ξεχωριστό λαμπερό δέρμα. Μην παραλείπεις λοιπόν να προσθέτεις πιπεριές στη σαλάτα σου καθημερινά ή να μασουλάς μπαστουνάκια πιπεριάς σε κάθε ευκαιρία για να λάμπεις.

Καρότα Ετοιμάσου να γίνεις Βugs Βunny! Δεν χρειάζεται να ξανασυζητήσουμε πόσο κακό κάνει ο ήλιος στο δέρμα σου. Έχουμε κουραστεί ακόμα να ακούμε ότι η επιδερμίδα μας απειλείται από τις ακτίνες UV ακόμα και τις κρύες και συννεφιασμένες ημέρες του χειμώνα. Μαζί με το αντηλιακό σου, τα καρότα μπορούν να σε θωρακίσουν απέναντι στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Η καροτίνη μειώνει την ευαισθησία του δέρματός σου στις ακτίνες UV και μειώνει τον ερεθισμό και το κοκκίνισμα που προκαλούν.

Σολωμός Αυτό το νόστιμο ψάρι είναι τόσο πλούσιο σε Ωμέγα3 που θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις το στρες και να έχεις καλή διάθεση. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να παράγει Ωμέγα3 από μόνος του γι’ αυτό είναι κρίσιμο να λαμβάνουμε ικανοποιητικές ποσότητες από αυτό από τις τροφές.

Πηγή

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :