Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ: ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;

Γράφει η Μαρία Ψαράκη

Διαβάζοντας με την απαιτούμενη προσοχή τον ορισμό του συνεργάσιμου δανειολήπτη... όπως αυτός παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος( εδώ) , δε νομίζω ότι μπορεί να διαβάσει πολίτης αυτό το κείμενο χωρίς να αγανακτήσει και χωρίς να αισθανθεί ντροπή.

Για αυτούς που δέχθηκαν, ψήφισαν και υπέγραψαν συμφωνίες που επιτρέπουν στις τράπεζες να συμπεριφέρονται στους δανειολήπτες που βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία πληρωμής, λόγω της τραγικής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, σαν να είναι κοινοί λωποδύτες και κακοποιοί που καταζητούνται. Και αυτό καταργώντας κάθε έννοια δικαίου, αφού το παραπάνω κατάπτυστο κείμενο αποτελεί κατάφωρη προσβολή της ανθρώπινης προσωπικότητας και αξιοπρέπειας.

Όλα όσα περιλαμβάνει το συγκεκριμένο κείμενο θα έπρεπε να αντιστραφούν και αντί να καταδιώκονται οι δανειολήπτες, να έτρεχαν σήμερα να απολογηθούν οι τράπεζες που ''έριχναν'' χρήμα άκριτα, μέσω καρτών, καταναλωτικών δανείων κλπ με διπλές, τριπλές πιστωτικές κάρτες που έφταναν στα σπίτια με κόυριερ ως δωράκια από τις τράπεζες, μαζί με προεγγεκριμένα δάνεια που για την εκταμίευση τους χρειαζόταν μόνο η αστυνομική ταυτότητα του υποψήφιου δανειολήπτη - θύματος. Χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει έλεγχος της δυνατότητας του δανειολήπτη να αποπληρώσει τις οφειλές του ή χωρίς να του έχει ζητηθεί η οποιαδήποτε εμπράγματη εξασφάλιση για τα χρήματα που δανειζόταν. Αλλά για όλα αυτά και ακόμα περισσότερα, περιμένοντας την αντίδραση κάποιου εισαγγελέα, θα επανέλθουμε.

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :