Tι πρέπει να αποφεύγουμε όταν καίμε τζάκι στο σπίτι μας


Ένα τζάκι στο σαλόνι μας δεν είναι τόσο ακίνδυνο όπως αποδεικνύεται. Εκτός από τα αιωρούμενα σωματίδια που απειλούν την ατμόσφαιρα στην Αττική το τζάκι απειλεί και την οικιακή μας υγεία.

Ενα παραδοσιακό τζάκι εκλύει στην ατμόσφαιρα 30 φορές περισσότερα σωματίδια από έναν συνηθισμένο καυστήρα. Οι επιστήμονες απαγορεύουν ρητά την καύση
βαμμένων με λαδομπογιά ή βερνικωμένων ξύλων.

Απαγορεύεται επίσης η καύση επίπλων καθώς και κάθε είδους πλαστικού αφού οδηγούν σε εκπομπή τοξικών αερίων μέσα και έξω από το σπίτι.

Οι επιστήμονες συμβουλεύουν να αποφεύγουμε τα χημικά προσανάμματα ή την αγορά ξυλίας που είναι εμποτισμένη με χημικά ώστε τα ξύλα να ανάβουν ευκολότερα.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι ακολουθώντας αυτές τις απλές οδηγίες μπορούμε να έχουμε ένα τζάκι που δεν επιδρά αρνητικά στην υγεία ενηλίκων και παιδιών μέσα στο σπίτι ή έξω από αυτό. Ας σημειωθεί ότι το εκλυόμενο μονοξείδιο του άνθρακα από την κακή χρήση τζακιού είναι άκρως απικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσει απώλεια των αισθήσεων και θάνατο. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο κατά τη διάρκεια του ύπνου ή σε άτομα με επιβαρυμένη υγεία. Πονοκέφαλος, ζαλάδα, αδυναμία, ναυτία και εμετός είναι συμπτώματα που δείχνουν δηλητηρίαση από το μονοξείδιο του άνθρακα.
                                                                            -->
exodosclub.blogspot.gr



                                           
.. ..
/lougantina.blogspot.gr/.    



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :