Πως να εξαφανίσετε την κακή διάθεση σε δεκαπέντε λεπτά

Δεν το πιστεύετε ε; Ούτε και εμείς, αρχικά. Αλλά το επιχειρήσαμε και μας βγήκε σε καλό. Δεκαπέντε λεπτά αρκούν για να προσπαθήσετε να σβήσετε την κακή διάθεσή σας και να προχωρήσετε στη μέρα σας και στη ζωή σας ευχάριστα και με χαμόγελο. Θέστε τα παρακάτω ερωτήματα στον εαυτό σας και οι απαντήσεις θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε...

Τι με ενοχλεί πραγματικά;

Νιώθετε πως η θλίψη σας έχει καταβάλει και είστε κάπως ευαίσθητη αλλά δεν έχετε ιδέα γιατί. Είναι η στιγμή να κάνετε μια ανασκόπηση της ημέρας και να σκεφτείτε τι συνέβη μέσα στην ημέρα ή μέσα στην εβδομάδα που σας ενόχλησε και σας έφερε σε αυτή την κατάσταση. Δεν το βρίσκετε αμέσως; Ταξιδέψτε με τη σκέψη σας λίγο πιο πίσω στις αναμνήσεις ώσπου να ανακαλύψετε αυτό που σας τάραξε και να το διαχειριστείτε αντί να αφήνεστε να σας παρασύρει αυτή η ανεξήγητη θλίψη. Με ένα βήμα τη φορά θα τα καταφέρετε να βρείτε τη λύση στην κάθε πηγή του κακού μεμονωμένα και να φτιάξετε τη διάθεσή σας, όπως πράγματι σας πρέπει.

Μήπως αποφεύγω κάτι;

Η μετάθεση συναισθημάτων είναι η πιο συνηθισμένη ασυνείδητη επιλογή μας. Το να τα ρίχνετε όλα στην κίνηση που σας εκνεύρισε ή σε αυτό το περιστατικό στη δουλειά που σας στενοχώρησε είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι να ανακαλύψετε τι πραγματικά σας έχει επηρεάσει, να βρείτε την αληθινή πηγή του προβλήματος και να το πολεμήσετε στη ρίζα του. Μήπως δε φταίει η κίνηση αλλά εκείνη η μικρή διαφωνία με τη φίλη σας, ο ασήμαντος τσακωμός με το αμόρε σας ή κάποια δυσάρεστη συζήτηση με τους γονείς σας; Βρείτε τι στο καλό φταίει και αντιμετωπίστε το. Θα νιώσετε πολύ καλύτερα από όσο τώρα που τα φορτώνετε όλα σε λάθος αιτίες και αφορμές και το πρόβλημα, επί της ουσίας, παραμένει άλυτο να σας βασανίζει.

Μήπως φταίει κάτι ακόμα;

Αποφασίσατε πως βρήκατε την πηγή της στεναχώριας και της δυσθυμίας σας, την αντιμετωπίσατε και λύσατε το πρόβλημα αλλά η κακή διάθεσή σας παραμένει αμετακίνητη από τη θέση της. Σκεφτείτε μήπως ακόμα και αυτός ο τσακωμός είχε κάποια άλλη πηγή και ήταν «θύμα» μετάθεσης συναισθημάτων. Ξετρυπώστε την αληθινή αιτία και καταπολεμήστε την -ή προσπαθήστε έστω. Όταν συμφιλιωθείτε με αυτήν την ουσιαστική αιτία της δυσθυμίας σας θα καταφέρετε και να βρείτε τους τρόπους (ή να επιχειρήσετε τουλάχιστον) λύσης της και να ηρεμήσετε.



.. ...


..
..
.. http://exodosclub.blogspot.com/ . .
πηγή: to-periptero.com. 

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :