Θέλεις να έχεις δίκιο ή να αγαπιέσαι;

Ένα μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζουμε στις σχέσεις είναι η ανάγκη μας να έχουμε δίκιο και ο άλλος άδικο. Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό να έχουμε δίκιο και να καταστρέφουμε με αυτόν τον τρόπο τις σχέσεις μας; Ποιο είναι τελικά το κέρδος μας; Σκεφτείτε πόσο πραγματικά σημασία έχει; Μήπως είναι καλύτερα να αφήσουμε στην...
άκρη την ανάγκη μας να έχουμε δίκιο;

Πρέπει να τονίσω ότι στις σχέσεις χρειάζεται να επιλέγουμε τον συντομότερο δρόμο προς την αγάπη. Τι είναι πιο σημαντικό για εσάς; Να έχετε δίκιο ή να αγαπιέστε;

Δυστυχώς πολλές φορές συμπεριφερόμαστε σαν κάποιος εκεί πάνω, στο Σύμπαν, να κρατάει κατάλογο του ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο και συμπεριφερόμαστε σαν να πρόκειται μια μέρα να κριθούμε βάσει αυτού του καταλόγου για το εάν είχαμε δίκιο. Πόσο καλύτερο όμως θα ήταν να μπορούμε να δημιουργούμε αγάπη εκεί που σε άλλες συνθήκες θα δημιουργούσαμε εχθρότητα.

ΣΚΕΨΟΥ ΕΞΥΠΝΑ
Όταν κάποιος παραπονιέται ή καυγαδίζει μαζί σας σκεφτείτε πιο έξυπνα. Τι χρειάζεται πραγματικά; Η απάντηση είναι να τον καταλάβουν. Να βάλει κάποιος το χέρι του γύρω του και να τον πάρει αγκαλιά κατανοώντας πραγματικά αυτό που αισθάνεται. Εάν όμως μπείτε στη διαδικασία να βρείτε ποιος έχει δίκιο ή άδικο, θα έχετε χάσει το παιχνίδι της αγάπης.
Η καλύτερη επιλογή είναι να αφήσουμε στην άκρη την ανάγκη μας να αποδείξουμε ότι ο άλλος έχει άδικο και να δημιουργήσουμε μια νέα αξία στις σχέσεις μας.


ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΔΙΑΡΚΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ
Εξίσου σπουδαίο είναι να επιτρέπεις να υπάρχει χώρος μεταξύ του εαυτού σας και του συντρόφου σας. Να επιτρέπετε στον άλλον να είναι αυτό που είναι. Μην προσπαθείτε διαρκώς να έχετε τον έλεγχο. Κατανοήστε ότι κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του σκοπό εδώ στη ζωή. Το να είναι μαζί σας είναι μέρος αυτού του σκοπού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα βλέπει τα πάντα με τον τρόπο που τα βλέπετε εσείς συνεχώς. Μόνο η εμπειρία μας, η πρόθεσή μας και ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τις σκέψεις μας είναι εκείνα που κάνουν μια σχέση μαγική και καταπληκτική. Πρότασή μου είναι λοιπόν να αφήσετε τον έλεγχο και το δίκιο σας στην άκρη. Επιτρέψτε απλά στον σύντροφό σας να είναι.

Άλλωστε δεν χρειάζεται να καταλαβαίνετε συνέχεια τον σύντροφό σας. Να γνωρίζετε ότι ούτε εκείνος σας καταλαβαίνει συνέχεια. Τιμήστε τις διαφορές σας. Δεν υπάρχει ιδιοκτησία. Δεν υπάρχει κατανόηση συνεχώς. Υπάρχει όμως αγάπη συνεχώς. Τιμήστε αυτή την ιδέα. Αυτό είναι που θα κάνει τη σχέση μαγική. Έτσι λειτουργούν με υγεία οι σχέσεις.


ΠΡΟΤΑΣΗ-ΑΣΚΗΣΗ
Σήμερα δώστε σε δύο ανθρώπους ακριβώς ό,τι χρειάζονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Χωρίς καμία κριτική. Και στο τέλος της ημέρας παρατηρήστε πως αισθάνεστε;


.. http://exodosclub.blogspot.com/

. Bookmark and Share .
πηγή: newscity1.net.  

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :