Δέκα τρόποι για καλύτερη ζωή!

Δέκα τρόποι για καλύτερη ζωή
Είτε είσαι νέος στη καρδιά είτε νέος στην ηλικία, δεν είναι ποτέ αργά να αλλάξεις ή να

ενσωματώσεις κάποιες 
νέες ( και καλύτερες ) πρακτικές στη καθημερινή σου ζωή.

Να δέκα σοφά μαθήματα με τα οποία θα έχουμε μία καλύτερη

ζωή 

1.ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Συνήθιζα να ανησυχώ τόσο πολύ για το τι οι άλλοι σκέφτονταν για μένα, τις αποφάσεις και τις πράξεις μου. Τελικά, συνειδητοποίησα ότι αν σπαταλάς τόσο πολύ χρόνο αναζητώντας επικύρωση, σεβασμό και έγκριση από τους άλλους , τότε δε θα έχεις το χρόνο να καταφέρεις όλα όσα επιθυμείς. 


2.ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ. Απόλαυσε κάθε λεπτό του σήμερα γιατί δεν υπάρχει εγγύηση για το αύριο. Μην αναβάλλεις τα όνειρα σου. Μην περιμένεις να κάνεις, να δοκιμάσεις και να χαρείς κάποια μέρα. Μην πεις στον εαυτό σου θα το κάνω αύριο. Αν είναι σημαντικό για σένα ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.
 

3.ΑΦΗΣΕ ΤΟ. Ότι συνέβη χθες είναι παρελθόν. Όλες οι ανεκπλήρωτες προσδοκίες, οι αποτυχίες και δυσκολίες είναι παρελθόν. Μην σπαταλάς την ενέργεια σου παλεύοντας με το θυμό, τη παραίτηση, την αποτυχία. Το μόνο που κατορθώνεις είναι να σε κρατάει κολλημένο στο παρελθόν και να μην προχωράς στη ζωή σου.
 

4.ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. Για να επιτύχεις σε οτιδήποτε, πρέπει πρώτα να κοπιάσεις. όταν ακούς για μια επιτυχία μέσα σε μια βραδιά μη ξεχνάς πόση δουλειά χρειάστηκε προηγουμένως. Απαιτείται χρόνος για να χτίσεις μια καριέρα ή μια επιχείρηση. Χρειάζεται κατάλληλη εργασία, χρόνος να μάθεις, να αποτύχεις, να χτίσεις ένα δίκτυο και μια ομάδα από στελέχη και εργαζόμενους.
 

5.ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. Είσαι ο χειρότερος κριτής του εαυτού σου και γι’ αυτό μπορείς να γίνεις και ο καλύτερος σου υποστηρικτής. Αν εσύ δεν έχεις αυτοπεποίθηση στην αξία σου και τις δυνατότητες σου, τότε κανένας δε θα έχει.
 

6.ΜΗ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΟΥ. Ποτέ δε ξέρεις πότε ένα πρώην αφεντικό, ένας συνάδελφος ή ένας παλιός συμμαθητής θα χρειαστεί βοήθεια. Να σέβεσαι και να είσαι ανοιχτός σε νέες εμπειρίες. 


7.ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕN ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ. Τα λεφτά είναι σημαντικά. Όλοι έχουμε λογαριασμούς να πληρώσουμε, όμως στο τέλος ή έστω στη μέση τα λεφτά να μην έχουν πλέον σημασία. Η ικανοποίηση που παίρνουμε όμως από τη δουλειά, συνεισφέρει σε κάτι μεγαλύτερο και τελικά ανακαλύπτουμε πως μας αρέσει αυτό που κάνουμε.
 

8.ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ. Πάρε μια θέση, ξεχώρισε από το πλήθος. Αν κάτι είναι σημαντικό για εσένα, τότε όρθωσε ανάστημα και ποτέ μη συμβιβαστείς. Ένα άτομο μπορεί να κάνει τη διαφορά και να ρίξει φως στην αδικία και την ανομία. Αν κάτι είναι λάθος, πες το. 


9.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ. Όλοι έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε και τόσα πολλά να επιτύχουμε που συνέχεια τρέχουμε για να τα καταφέρουμε. Είναι πιθανό ότι ο καθένας μας θα ζήσει 80 χρόνια. Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να τα ζήσεις όλα κατευθείαν. Χαλάρωσε και προσπάθησε να κάνεις ένα πράγμα τη φορά.
 

10.ΒΡΕΣ ΚΑΛΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ. Να είσαι πάντα θετικός. Ψάξε να βρεις κάτι καλό στους ανθρώπους. Γιόρτασε τις ευτυχισμένες στιγμές είτε είναι μικρές είτε είναι μεγάλες. Σε μια δύσκολη στιγμή σκέψου πιο είναι το δίδαγμα και πάρε θάρρος να την αντιμετωπίσεις. Η ζωή είναι σοβαρή και πολλές φορές απαίσια, μπορείς όμως ακόμα και τότε να την νικήσεις αν είσαι αισιόδοξος. Αλλιώς ποιο το νόημα να ζεις;



24wro.blogspot.com

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :