10 + 1 τρόποι για να επιβιώσετε από μια επίσκεψη στην πεθερά σας

Οι ισορροπίες στη σχέση νύφης-πεθεράς είναι πολύ λεπτές, κι εσείς χρειάζεστε έναν οδηγό επιβίωσης για να τα καταφέρετε για άλλη μία φορά μαζί της, ιδιαίτερα όταν παίζει στην «έδρα» της!

 Και, φυσικά, θα θέλατε -όπως όλοι μας- να έχετε μια πραγματικά αγαπημένη σχέση μαζί τους, και αυτό θα έπρεπε να αποτελεί τον κανόνα. Ωστόσο, η ιστορία έχει δείξει ότι ιδιαίτερα ανάμεσα στις πεθερές και τις νύφες υπάρχει συχνά μια ένταση που πολλές φορές οδηγεί σε αξεπέραστες συγκρούσεις. Τα λόγια μπορεί να μην μένουν όπως οι πράξεις, αλλά εξακολουθούν να πονάνε και να πληγώνουν. Κι επειδή, κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να τα διαχειριστούμε με περισσότερη ευελιξία, μπας και καταφέρουμε να μην εμπλακούμε σε δυσάρεστες καταστάσεις. Να, λοιπόν, 10 + 1 ιδέες που θα σας βοηθήσουν να αντεπεξέλθετε στην περίπτωση που η δική σας πεθερά επιμένει να είναι εριστική:

Από το ένα αυτί μπαίνει κι από το άλλο βγαίνει Ααα, η πρώην του άντρα σας ήταν στην εκκλησία την προηγούμενη εβδομάδα; Εσείς μπορείτε απλά να πείτε: «Ήταν καλά; Πολύ χαίρομαι», και όχι «Γιατί εμένα πρέπει να με ενδιαφέρει τώρα αυτό;». Έχετε αυτοπεποίθηση Η χαιρέκακη πεθερά ικανοποιείται να σας βλέπει σφιγμένη και φοβισμένη, οπότε μην της δίνετε αυτή τη χαρά. Να μην είστε καθόλου απολογητική και να πιστεύετε στον εαυτό σας. Ναι, το παιδί σας μόλις είχε ένα ξέσπασμα θυμού… μαθαίνει πώς να εκφράζει το θυμό του. Όχι, δεν πρόκειται να μαγειρεύεται κάθε βράδυ… ο άντρας σας είναι πολύ ικανός στη μαγειρική, τελεία. 3. Πιείτε κάτι

Δεν εννοούμε, φυσικά, να το ρίξετε στον αλκοολισμό για να τα βγάλετε πέρα, αλλά ένα ποτηράκι κρασί λειτουργεί πάντα κατασταλτικά, αφού χαλαρώνει τον οργανισμό και βοηθάει στην αποσυμφόρηση από την ένταση και το στρες. Αγνοήστε την Μήπως διακρίνατε σαρκασμό στο ύφος της όταν σχολίασε τη μαγειρική σας ως… μοναδική; Ίσως και ναι, αλλά αν μείνετε αδιάφορη, το ειρωνικό της σχόλιο δεν θα έχει καμία απολύτως βαρύτητα, αφού δεν θα το έχει «ακούσει» κανένας! Κάνετε αισθητή την παρουσία σας αλλά να αποφεύγετε όσο είναι εφικτό την κατά πρόσωπο επαφή μαζί της. Δεν είναι υποχρεωτικό να είστε μαζί της στον ίδιο χώρο όλη την ώρα. Ρωτήστε την αν σας χρειάζεται σε οτιδήποτε, προσφέρετε τη βοήθειά σας, αλλά όταν δεν έχετε να κάνετε κάτι, βγείτε έξω για μια βόλτα, παίξτε στην αυλή με τα παιδιά ή πάρτε λίγο αέρα στο μπαλκόνι απολαμβάνοντας την εξοχή. Αν εκείνη κάθεται στο καθιστικό, πιάστε την κουβέντα με κάποιον στην κουζίνα ή το αντίθετο κ.ο.κ. Ξεχάστε το παρελθόν Ναι, πράγματι σας έχει πει πράγματα που δύσκολα θα διέγραφε κανείς και έχει κάνει ακόμα περισσότερα που σας πλήγωσαν πολύ. Όμως, αναπαράγοντάς τα συνεχώς στο μυαλό σας δεν πετυχαίνετε τίποτα περισσότερο από το να γεμίζετε με αρνητική ενέργεια και δυσάρεστα συναισθήματα. Αφήστε τα να φύγουν από μέσα σας, «αδειάστε» από τον αρνητισμό που σας έχει μεταδώσει στο παρελθόν και δείτε το παρόν και το μέλλον με… άλλο μάτι! Να είστε καλοδιάθετη ό,τι κι αν γίνει Σίγουρα, υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε στις μίνι διακοπές σας από το να «κλειστείτε» στο καθιστικό της πεθεράς σας, αλλά το να μιζεριάζετε δεν θα σας κάνει να περάσετε καλύτερα τις μέρες σας μαζί της! Μήπως θα μπορούσατε να μάθετε κάτι από εκείνη; Σκεφτήκατε ποτέ μήπως υπάρχει οτιδήποτε χρήσιμο σε όλα αυτά που λέει; Μήπως, τελικά, απλά προσπαθεί να μοιραστεί μαζί σας την πείρα της ως μεγαλύτερη για να μην επαναλάβετε τα δικά της λάθη, χωρίς απαραίτητα να θέλει να σας τσιγκλήσει; Ορισμένες πεθερές, ιδιαίτερα αυτές που είναι πολύ παραδοσιακές, δεν είναι και τόσο προσεκτικές στην ομιλία τους όσο θα έπρεπε. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να «ακούσετε» την ουσία του μηνύματος και όχι την κριτική του. Μην πάτε καθόλου Αυτό, βέβαια, είναι μια ακραία λύση, σε πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, αν έχετε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι σας προκειμένου να έχετε μια κόσμια σχέση με την πεθερά σας, αλλά, παρ’ όλα αυτά, εξακολουθείτε να μαλώνετε με τον άντρα σας κάθε φορά που επιστρέφετε από μια επίσκεψή σας στο πατρικό του, είναι προτιμότερο να μείνετε στο σπίτι σας. Ενθαρρύνετε το σύντροφό σας να επισκέπτεται τους γονείς του μόνος του, και αξιοποιήστε το χρόνο που θα έχετε για τον εαυτό σας, κάνοντας πράγματα που σας ευχαριστούν και σας χαλαρώνουν.

Ανταμείψτε τον εαυτό σας άλλη μία ‘επικίνδυνη αποστολή’ εξετελέσθη! Τώρα έφτασε η στιγμή να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας για αυτή σας την προσπάθεια». Έτσι να σκέφτεστε. Αν γνωρίζετε ότι, επιστρέφοντας στο σπίτι σας, θα σας αποζημιώσετε με ένα δωράκι, τότε η προσμονή σας θα σας βοηθήσει εκ των προτέρων να επικεντρωθείτε στο «ταξίδι» και όχι στον «προορισμό». Με άλλα λόγια, αν όλο αυτό τελικά καταλήξει σε κάτι πολύ ευχάριστο για εσάς, τότε σίγουρα έχει κάποιο νόημα!

Τέλος, θυμηθείτε ποιος είναι ο λόγος που πήγατε εκεί εξαρχής

Είναι ο αγαπημένος σας! Γι’ αυτόν τα κάνετε όλα! Διαφορετικά, γιατί θα υποβάλλατε τον εαυτό σας σε όλη αυτή την όχι και τόσο ευχάριστη διαδικασία; Εκείνη ΕΙΝΑΙ η μαμά του και η γυναίκα που τον μεγάλωσε. Και τουλάχιστον θα έπρεπε να την ευχαριστείτε που τον έφερε στον κόσμο, έτσι δεν είναι;

Πηγή

Via

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :