Μεγάλες ιδέες για μικρούς χώρους

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά νέα ζευγάρια, τα οποία αποκτούν παιδί είναι η έλλειψη χώρου.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η μία και μοναδική κρεβατοκάμαρα του σπιτιού παραχωρείται στο παιδί και η κουζίνα
μεταφέρεται στο σαλόνι, προκειμένου να γίνει η νέα κρεβατοκάμαρα των γονιών –ή το αντίστροφο. Η διαμονή μιας οικογένειας σε ένα μικρό σπίτι, όμως, δεν χρειάζεται να είναι δυσάρεστη και άβολη. Με σωστές λύσεις εκμετάλλευσης και του τελευταίου τετραγωνικού εκατοστού και με έξυπνες ιδέες διακόσμησης, ένα μικρό σπίτι μπορεί να γίνει πραγματικό παλατάκι.

Κρεβατοκάμαρα στο σαλόνι; Αν ο χώρος στο σαλόνι σας περισσεύει –αλλά δεν σας περισσεύει ένα επιπλέον δωμάτιο, με τη χρήση γυψοσανίδας μπορείτε να δημιουργήσετε μία κρεβατοκάμαρα στο σαλόνι που να μη δείχνει καθόλου παράταιρη.

Καθιστικό Το παράθυρο σίγουρα βοηθά στο να μη δείχνει κλειστοφοβικός ο χώρος, όμως έξυπνη είναι και η σύνθεση στον τοίχο, όπου έχει τοποθετηθεί η τηλεόραση.

Κρεβατοκάμαρα και βρεφικό δωμάτιο Η κρεμαστή κούνια πάνω από το μπαούλο που λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος κερδίζει τις εντυπώσεις. Τουλάχιστον, μέχρι το μωρό να πρέπει να αποκτήσει το δικό του δωμάτιο.

Καθιστικό στο γραφείο Εκμεταλλευτείτε τον χώρο κάτω από το παράθυρο για να δημιουργήσετε ένα μικρό, χτιστό καναπεδάκι.

Γκαρσονιέρα Ο κεντρικός χώρος μιας γκαρσονιέρας μπορεί ταυτόχρονα να αποτελεί την κρεβατοκάμαρα, το καθιστικό, μα και την τραπεζαρία του σπιτιού.

Μακρόστενο δωμάτιο για δύο Δύο παιδιά αλλά ένα, μικρό δωμάτιο; Δείτε πώς μπορείτε να τα «βολέψετε».

Κουζίνα Χαριτωμένη και λειτουργική.

Καθιστικό Το χρώμα και η τεχνοτροπία με τα τούβλα στους τοίχους, καθώς και ο φωτισμός μπορούν πραγματικά να κάνουν θαύματα σε ένα πολύ μικρό καθιστικό.

Παιδικό δωμάτιο Δεν έχετε πού να βάλετε το κρεβάτι στο παιδικό δωμάτιο; Κρεμάστε το!

Γραφείο-ντουλάπα Ειδικά αν πρόκειται για έναν χώρο που δεν χρησιμοποιείτε συχνά, μία εντοιχισμένη ντουλάπα μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά ως γραφείο.

Πηγή

Via

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :