Επτά λόγοι για τους οποίους πρέπει να αγκαλιαζόμαστε

Το «φιλιούνται, αγκαλιάζονται» τώρα… δικαιώνεται – Μια αγκαλιά ρίχνει την πίεση και διώχνει το στρες – Όσο συχνότερα αγκαλιάζετε τα παιδιά σας όταν είναι μικρά τόσο αυξάνετε τις πιθανότητες να γίνουν υγιέστεροι ενήλικες

Μελέτη που έγινε σε μικρούς αρουραίους κατέδειξε τη σύνδεση της αφής με την
ανακούφιση του στρες ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Η μελέτη κατέληξε ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και στον άνθρωπο αναφέροντας ότι το πώς τα βγάζουν πέρα με το άγχος οι ενήλικες έχει άμεση σχέση με την ανατροφή που είχαν ως παιδιά.

Η αγκαλιά, είτε εμείς αγκαλιάζουμε τους άλλους, είτε μας αγκαλιάζουν, μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα, κάνει καλό στην υγεία και φτιάχνει την ψυχολογία μας, ενώ η απελεύθερωση της ορμόνης οξυτοκίνης, ενισχύει τα συναισθήματα της αφοσίωσης και της εμπιστοσύνης που αισθάνονται οι άνθρωποι μεταξύ τους. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η διαπροσωπική επαφή είναι τόσο ισχυρός μηχανισμός που ακόμα και η αγκαλιά με άψυχα αντικείμενα, όπως είναι ένα παιχνίδι, μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να νιώσουν καλύτερα.

Το πόσο ευεργετική είναι μια αγκαλιά, είτε μιλάμε για ένα απλό άγγιγμα, είτε για τη μεγάλη “αγκαλιά της αρκούδας”, το κατέγραψαν οι μελετητές

στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science, και μας δίνουν τους επτά λόγους που είναι επιτακτικό να αγκαλιαζόμαστε μεταξύ μας.

1. Με μια αγκαλιά νιώθουμε καλά

2. Μειώνεται η αρτηριακή πίεση

3.Η αγκαλιά ανακουφίζει τους φόβους μας

4.Κάνει καλό στην καρδιά

5.Ελαττώνει το στρες

6.Κάνει καλό στους ηλικιωμένους ( μειώνονται οι φόβοι υπαρξιακής ανησυχίας που εμφανίζονται συχνά στις μεγαλύτερες ηλικίες )

7.Η αγκαλιά είναι φυσικό αγχολυτικό!

Πηγή

Via

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :