Μην σε παίρνει από κάτω! 16 τρόποι να ανεβάσεις τη διάθεση σου

16 τρόποι να ανεβάσεις τη διάθεση σου!

1. Οργανώστε τον χρόνο σας. Θα σας εξασφαλίσει ήρεμη καθημερινότητα, δίνοντας σας την ευκαιρία να εντάξετε και άλλες
δραστηριότητες στο πρόγραμμά σας εκτός από την δουλειά και να πληρώσετε λογαριασμούς.

2. Ξεκαθαρίστε την ντουλάπα σας. Πετάξτε ότι δεν χρειάζεστε και ότι έχετε να φορέσετε πάνω από ένα χρόνο. Έτσι θα βρείτε ρούχα που επέστρεψαν στη μόδα και θα έχετε χωρίς έξοδα ανανεώσει την γκαρνταρόμπα σας. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε στη ντουλάπα σας αρωματικά χαρτιά και σακουλάκια που θα διατηρούν την αίσθηση του φρεσκοπλυμένου στα ρούχα σας για περισσότερο καιρό.

3. Ξυπνήστε νωρίς. Η μέρα μεγάλωσε, η θερμοκρασία ανεβαίνει και τώρα είναι η εποχή να ξυπνήσετε λίγο πιο νωρίς το πρωί για να απολαύσετε τον καφέ σας στην βεράντα πριν φύγετε βιαστικά για το γραφείο. Ακούστε τα πουλάκια που κελαηδούν, μυρίστε το χώμα από την πρωινή υγρασία, που θυμίζει βροχή και με κλειστά μάτια αφεθείτε στη μυρωδιά των δέντρων που ανθίζουν (αν μένετε στα βόρεια προάστια). Μπορεί να σας φάνει παιδιάστικο, ουσιαστικά είναι όμως ένα υπέροχος τρόπος για να ξεκινήσετε την μέρα σας.

4. Παρατηρήστε τον κόσμο γύρω σας. Άλλοτε είναι θλιβερός και απαισιόδοξος και άλλοτε γεμάτος ελπίδα και χαρά. Δείτε τις καλές στιγμές και γεμίστε με αισιοδοξία για το μέλλον.

5. Βραδινή βόλτα με τους φίλους σας. Οι νύχτες γλυκαίνουν όλο και περισσότερο και σας δίνεται η ευκαιρία να κανονίσετε μια βόλτα με το αυτοκίνητο ή για φαγητό με φίλους μέσα στην εβδομάδα. Θα γυρίσετε σπίτι πιο ήρεμοι και μετά από μια κοπιαστική καθημερινότητα θα κοιμηθείτε πιο εύκολα και με το αίσθημα της ικανοποίησης ότι εκμεταλλευτήκατε όλη τη μέρα.

6. Πηγαίνετε στα μαγαζιά και χαρείτε τα νέα ρούχα και τα χρώματα που κυκλοφορούν. Αν θέλετε να αγοράσετε κάτι, αλλά να μην ξοδευτείτε πολύ, επενδύστε σε μία ζακέτα με πράσινο χρώμα ή σε χρωματιστές μπαλαρίνες. Θα ανυπομονείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι για να τα φορέσετε.

7. Αλλάξτε κούρεμα, χτένισμα, χρώμα. Τίποτα δεν είναι πιο αναζωογονητικό για μία γυναίκα από μία επίσκεψη στο κομμωτήριο. Η ιδέα και μόνο της περιποίησης και της αλλαγής μας κάνει να λάμπουμε.

8. Κλείστε ραντεβού σ’ ένα spa. Εκτός ότι θα ξεκουράσετε το σώμα σας, θα ανανεώσετε την εμφάνιση σας αλλά και σημαντικότερα θα αποφορτίσετε την αρνητική ψυχολογία σας. Αν η ιδέα σας φαίνεται λίγο ακριβή και ανησυχείτε για τον προϋπολογισμό σας, μετατρέψτε το σπίτι σας σε spa για ένα σαββατοκύριακο. Μπορεί να μην είναι το ίδιο όπως τα χέρι ενός επαγγελματία, αλλά αν καλέσετε στο σπίτι και τις φίλες σας θα είναι άκρως διασκεδαστικό.

9. Ανανεώστε τα νεσεσέρ σας. Αλλάξτε την ενυδατική σας με μία άλλη προηγμένης τεχνολογίας, αγοράστε μια χρωματιστή μάσκαρα και σταματήστε για λίγο να φοράτε μόνο μαύρη. Ακόμα μην ξεχνάτε πως ένα αφρόλουτρο με άρωμα φράουλα ή κεράσι θα σας κάνει να νιώσετε ότι σας αγκαλιάζει ένα ανοιξιάτικο λιβάδι κάθε φόρα που κάνετε μπάνιο.

10. Μάθετε να ακούτε τον εαυτό σας και τις ανάγκες του. Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τα θέλω και τις επιθυμίες τις δικές σας αλλά. και θα γίνετε καλύτεροι ακροατές για τους φίλους σας.

11. Ανακαλύψτε τα κρυμμένα ταλέντα σας. Βρείτε τι είναι αυτό που θα θέλατε να δοκιμάσετε και δεν το τολμήσατε πότε. Για παράδειγμα ακόμα και αν δεν μπορείτε να τραβήξετε μία ίσια γραμμή, αν το θέλετε πραγματικά να ζωγραφίσετε, αγοράστε ακουαρέλες και τέμπερες και γίνετε ό νέος Μόνε. Μπορεί να μην αναγνωριστεί το ταλέντο σας αλλά εσείς θα έχετε γίνει σίγουρα πιο δημιουργικοί.

12. Πείτε ναι σε καινούριες εμπειρίες. Το θέμα είναι να σταματήσετε να αρνείστε πράγματα επειδή φοβάστε ή επειδή πιστεύετε ότι δεν θα σας ταιριάζουν ή δεν προλαβαίνετε. Να θυμάστε πως λέγοντας όχι σε κάτι καινούργιο λέτε όχι στην ίδια τη ζωή.

13. Μιλήστε στον καθρέφτη. Όταν νιώθετε τα προβλήματα να σας πνίγουν και δε υπάρχει γύρω σας κανένας να τα μοιραστείτε και να τα ξελαφρώσετε πείτε τα στο είδωλό σου. Είναι μία μορφή δωρεάν ψυχανάλυσης και όσο θα τα λέτε θα καταλάβετε ότι τελικά αυτά που σας ταλαιπωρούν ακούγονται πιο απλά απ’ ότι τα είχατε στο κεφάλι σας.

14. Προσπαθήστε κάθε μέρα να κάνετε κάτι διαφορετικό. Αυτό μπορεί να είναι μια καινούρια συνταγή που είδατε στην τηλεόραση ή ακόμα και μια διαφορετική διαδρομή για να φτάσετε στο γραφείο. Οι επιλογές είναι δικές σας και αμέτρητες.

15. Κάντε συνήθεια το να είσαστε ευδιάθετη. Ένας τρόπος είναι να ξεκινάτε τη μέρα σας με θετικές σκέψεις. Για να το καταφέρετε άμεσα, επαναλάβετε θετικά πράγματα στον εαυτό σας κατά την διάρκεια της ημέρας.

16. Αγαπήστε τον εαυτό σας. Συμφιλιωθείτε με τις αποτυχίες σας και μετά προσπεράστε τες. Σταματήστε να μετανιώνετε για ότι έγινε ή δεν έγινε. Συγχωρέστε τους άλλους και τον εαυτό σας. Τώρα είσαστε ελεύθερες.

Πηγή

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :