Η γλώσσα των χεριών

Πόσες λέξεις κλείνουμε μέσα στα δάχτυλά μας;

Το να προσπαθήσουμε να διηγηθούμε κάτι χωρίς να κουνάμε τα χέρια μας, είναι σαν να βλέπουμε ταινία χωρίς ήχο! Αραγε γνωρίζουμε πόσα πράγματα μπορούμε να "πούμε" με απλές
χειρονομίες; Πόσες λέξεις κλείνουμε μέσα στα δάχτυλά μας; Και πόσες έννοιες μπορούν να δοθούν μόνο με τις αυθόρμητες κινήσεις που κάνουμε σε καθημερινή βάση; Τι σημαίνει όταν:

Σταυρώνουμε τα χέρια στο στήθος.

Δείχνει αδιαφορία, αποστασιοποίηση ή ότι κρατάμε αμυντική στάση. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που εισπράττει το άτομο που έχουμε απέναντί μας είναι πως θέλουμε να το αποφύγουμε. Σχηματίζουμε με τον δείκτη και τον αντίχειρα έναν κύκλο.

Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να δείξουμε πως όλα πάνε καλά. ΟΚ. Βάζουμε το χέρι μπροστά στο στόμα.

Με αυτή τη χειρονομία εννοούμε ότι κάτι που ακούσαμε ή είδαμε μας έχει ξαφνιάσει. Ενώνουμε τον αντίχειρα με τον δείκτη και τον παράμεσο αγγίζοντας με τα συγκεκριμένα δάχτυλα τα χείλη μας (σαν να τα φιλάμε).

Συνήθως αυτή την κίνηση την κάνουμε όταν τρώμε ή πίνουμε κάτι που μας αρέσει πάρα πολύ. Ανεβοκατεβάζουμε τον σηκωμένο αντίχειρα.

Το συνηθίζουμε όταν θέλουμε να συνετίσουμε κάποιον αλλά και να τον διδάξουμε. Κουνάμε δεξιά αριστερά την παλάμη.

Είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να αποχαιρετίσουμε κάποιο οικείο πρόσωπο. Φέρνουμε τον δείκτη στα χείλη.

Αυτή η κίνηση σημαίνει πως ενοχλούμε και πρέπει να κάνουμε ησυχία. Κρατάμε και με τα δύο χέρια το πρόσωπό μας. Ετσι δηλώνουμε τη θλίψη ή την απογοήτευση που αισθανόμαστε, ακόμα και τον προβληματισμό μας.

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :