Περίτεχνες πόρτες και παράθυρα στον κόσμο

Η κατασκευή και εγκατάσταση περίτεχνα σκαλισμένων πορτών και παραθύρων, αποτέλεσε στο πέρασμα της ιστορίας δείγμα πλούτου για τους ιδιοκτήτες και φήμης για τους καλλιτέχνες τεχνίτες που τα επιμελήθηκαν. Χαρακτηριστικά δείγματα μπορούμε να συναντήσουμε σε ιστορικά κτήρια σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Είναι ένα αρχιτεκτονικό στοιχείο που συνεχίζει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ακόμη και σήμερα. Η διαφορά είναι στη χρήση της τεχνολογίας αλλά και διαφορετικών υλικών, με κυρίαρχο όμως πάντα το ταλέντο του τεχνήτη. Έτσι ενώ εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται παραδοσιακά υλικά όπως το ξύλο και ο σίδηρος κατάσκευάζονται εξίσου εντυπωσιακά κουφώματα από αλουμίνιο.

La Pedrera, Βαρκελώνη Κι αν οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει με τον όρο κουφώματα αλουμινίου να αναφερόμαστε στα πορτοπαράθυρα του σπιτιού μας μάλλον σφάλουμε. Η χρήση του έχει επεκταθεί σε διάφορα αρχιτεκτονικά στολίδια που όλοι μας έχουμε παρατηρήσει αλλά μάλλον αγνούμε το υλικό κατασκευής.

Palau Güell, Βαρκελώνη Casa Batlló, Βαρκελώνη Σακρ Κερ, Παρίσι Βιετνάμ Βιέννη, Αυστρία Το σπίτι του Καζανόβα, Βενετία – Ιταλία Όπερα Βιέννης, Αυστρία Ναός στην Ταϊλάνδη Πηγή

Via

eXodosclub.blogspot.gr
   
   



 adiexodos.gr

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :