«Ήθελαν να του κόψουν τα γεννητικά όργανα» λένε οι Αλβανοί για τον Καρέλι

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τον θάνατο του Ήλι Καρέλι αποκαλύπτονται σε δημοσιεύματα του αλβανικού τύπου που αναφέρουν ότι ο αποθανόντας κακοποιός… βασανίστηκε φριχτά.

Τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων, επικαλούμενα ιατροδικαστικές πηγές ότι ο Καρέλι είχε σπασμένα πέλματα ποδιών και απουσία νυχιών. Επίσης ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα κάνει λόγο για «στυγερό κρατικό έγκλημα».

Η κηδεία του κακοποιού που βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας έγινε εχθές στο χωριό του που βρίσκεται στα περίχωρα του Φιέρι. Τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι κάποιοι έριξαν πάνω από το φέρετρο μία αλβανική σημαία και φώναζαν συνθήματα κατά της Ελλάδας.

Παράλληλα, δημοσίευμα της εφημερίδας Γκαζέτα Σιπτάρε αναφέρει ότι οι ιατροδικαστές που εξέτασαν την σορό του Καρέλι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έχασε την ζωή του μετά από βασανιστήρια.

Επικαλούμενη ιατροδικαστικές πηγές, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του κρατούμενου, κατάγματα στα πλευρά, απουσία νυχιών, σπασμένα πέλματα ποδιών και καψίματα στα χέρια του τα οποία είχαν αλυσοδεθεί. «Οι βασανιστές του προσπάθησαν να του κόψουν και τα γεννητικά όργανα» λέει το δημοσίευμα της Γκαζέτα Σιπτάρε.

Ο εισαγγελέας του Φιέρι, Άρντιαν Ίλι δήλωσε ότι το επίσημο αποτέλεσμα της έρευνας θα βγει μετά από δύο εβδομάδες: « Προς το παρόν μπορώ να σας πω μόνο ότι το σώμα έχει πολλά κατάγματα και ο θάνατος προήλθε ως αποτέλεσμα βίας» είπε ο Ίλι και απέφυγε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες.

Ταυτόχρονα ήρθε και μία ανακοίνωση από την Γενική Εισαγγελία που διευκρίνιζε ότι έδωσε εντολή για εξέταση της σορού του Καρέλι επειδή οι ελληνικές Αρχές δεν έδωσαν τα αποτελέσματα της νεκροψίας παρά μόνο την πράξη θανάτου.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα σχολίασε την υπόθεση μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, κάνοντας λόγο για «στυγερό κρατικό έγκλημα» και ζητώντας από τις ελληνικές Αρχές την διαλεύκανση της υπόθεσης. Ταυτόχρονα καταδίκασε την δολοφονία του άτυχου υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει συλλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων και ο πρόεδρος τους νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική.

Via

eXodosclub.blogspot.gr
   
   



 adiexodos.gr

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :