Ιστορικές φωτογραφίες που πιθανότατα δεν έχετε ξαναδεί ποτέ

Ίσως μερικές από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του προ-προηγούμενου αιώνα, να ήταν η φωτογραφία.

Αυτή η μαγεία να αποτυπώνεται στο χαρτί μια στιγμή, αυτή η μαγεία να “φυλακίζεται” ο χρόνος για πάντα, σίγουρα δεν είναι κάτι που θα μπορούσαν να φανταστούν οι άνθρωποι παλαιότερων εποχών.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν έχουν αιχμαλωτίσει στιγμές ανθρώπων και γεγονότων που επηρέασαν την ιστορία της ανθρωπότητας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Και είναι φωτογραφίες που πιθανότατα τις περισσότερες, δεν τις έχετε ξαναδεί ποτέ.

Ο Χίτλερ κουμπάρος στο γάμο του Γκαίμπελς, ακολουθεί πίσω δεξιά. 1935. Η κηδεία του Χάτσικο, του σκύλου που έγινε πασίγνωστος για την αφοσίωση στον άνθρωπό του. 1914. William Harley και Arthur Davidson, οι δημιουργοί των θρυλικών μηχανών Harley Davidson. 1977. O πιτσιρικάς Μπιλ Γκέιτς συλλαμβάνεται να οδηγεί χωρίς δίπλωμα. 1937. Η κατασκευή της Golden Gate Bridge. 1964. Οι Μπητλς και ο Μωχάμεντ Άλι. Ηχογραφώντας και φιλμάροντας το λιοντάρι και το βρυχηθμό του, για το λογότυπο της MGM. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και Μάρλον Μπράντο. Τα πρώτα σκίτσα του Μίκυ Μάους από την πένα του Walt Disney. 1969. Τζίμι Χέντριξ και Μικ Τζάγκερ. 1896. Αθήνα. Μαραθωνονοδρόμοι, στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες των νεότερων χρόνων. 1880. Η ανέγερση του πύργου του Άιφελ. Τσακ Νόρις και Μπρους Λι. Τσάρλι Τσάπλιν και Άλμπερτ Αϊνστάιν. 1960. Φιντέλ Κάστρο και Μalcolm Χ. Ο Βλαντιμίρι Πούτιν έφηβος (δεύτερος από αριστερά με το καπέλο). Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ στα σαγόνια του (μηχανικού) καρχαρία. 1963. Οι πιτσιρικάδες Rolling Stones.

Οι Νορβηγοί γιορτάζουν τις πρώτες μπανάνες που έφτασαν στη χώρα τους. Ο Ομπάμα στην ομάδα μπάσκετ του σχολείου του. Τσε Γκεβάρα και Φιντέλ Κάστρο. 1976. Ο Έλτον Τζων στο πιάνο-μπαρ του ιδιωτικού του τζετ. 1958. Η Ώντρευ Χέπμπορν ψωνίζει στο Μπέβερλι Χιλς με το pet της, ένα ελαφάκι. Ο Μπρους Λι χορεύει. 1956. Πάμπλο Πικάσο και Μπριζίτ Μπαρντό. 1967. Ο γάμος του Στήβεν Χώκινγκ. Το διαβατήριο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ. 1956. Η Ελισάβετ συναντά τη Μέριλιν Μονρό. Ο κρυφός έρωτας της Μονρό με τον Κένεντι, αποδεικνύεται επιτέλους, σε μια φωτό παπαράτσι, από την ημέρα που τραγούδησε το Happy Birthday. 1991. Στηβ Τζομπς και Μπιλ Γκέιτς συζητούν το μέλλον των υπολογιστών. Ο Άλαν Σέπαρντ, ο πρώτος Αμερικανός στο διάστημα, φοράει τη στολή του. Ο νεαρός Μπιλ Κλίντον, συναντά τον Τζων Φ. Κέννεντι. Ο στρατηγός Τζώρτζ Άρμστρονγκ Κάστερ, με στρατιώτες του (επιχρωματισμένη φωτογραφία). Μέσα του 1970. Ο νεαρός Οσάμα Μπιν Λάντεν με την οικογένεια του στη Σουηδία (δεύτερος από δεξιά με την πράσινη μπλούζα). 1937. Η Αμέλια Έρχαρτ στο τελευταίο της κούρεμα, πριν χαθεί με το αεροπλάνο της. 1939. Ο Φράνκ Σινάτρα παίρνει αυτόγραφο από τον Λου Γκέριγκ. 1958. Μακ Κάρντνι, Λένον και Χάρισον, παίζουν μουσική σε έναν γάμο. Πηγή

Via

eXodosclub.blogspot.gr
   
   



 adiexodos.gr

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :