«Ψυχρός» πόλεμος πάνω από τα συντρίμμια

Έχουν περάσει εννιά ημέρες από την αεροπορική τραγωδία στην ανατολική Ουκρανία και ο «πόλεμος» δηλώσεων και αλληλοκατηγοριών μεταξύ Μόσχας και Δύσης δε λέει να κοπάσει.

Την στιγμή μάλιστα που η πολυεθνική…

δύναμη η οποία μετέχει των ερευνών στην ανατολική Ουκρανία εξακολουθεί να βρίσκει συντρίμμια αλλά και σορούς επιβατών της μοιραίας πτήσης ΜΗ17 των Μαλαισιανών αερογραμμών, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο της συντριβής.

Τα ξημερώματα η Ουάσινγκτον έριξε νέες βολές κατά της Μόσχας και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, προέβη σε αιχμηρά σχόλια σχετικά με την κατάρριψη του αεροσκάφους, συνδέοντας το περιστατικό με τη Ρωσία, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επικρίνει ότι παρέχει όπλα στους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το αεροσκάφος της Malaysia Airlines καταρρίφθηκε από πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύθηκε από το έδαφος. Εκτοξεύθηκε από περιοχή η οποία ελέγχεται από αυτονομιστές και από μία περιοχή όπου οι ίδιοι οι Ουκρανοί δεν έκαναν χρήση, εκείνη τη χρονική περίοδο, αντιαεροπορικών όπλων. Για τον λόγο αυτόν έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν και οι Ρώσοι είναι υπαίτιοι για αυτή την τραγωδία», είπε ο Έρνεστ.

Σοροί και συντρίμμια χιλιόμετρα μακριά

Στον τόπο της συντριβής οι έρευνες της διεθνούς δύναμης που βρίσκεται στην περιοχή συνεχίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Χθες ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ Μάικλ Μποκιούρκιβ, επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε ένα μεγάλο τμήμα της ατράκτου σε δασώδη περιοχή και αποκάλυψε ότι βρέθηκαν και άλλοι σοροί επιβατών.

Ο Μποκιούρκιβ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC άφησε να εννοηθεί ότι τα συντρίμμια του Boeing που βρέθηκαν χθες μπορεί και να μεταφέρθηκαν από κάποιους σε εκείνο το σημείο Το σημαντικότερο είναι ότι βρήκαμε σε μία δασική περιοχή με πυκνή βλάστηση ένα τεράστιο τμήμα της ατράκτου. Πάλι βρέθηκε σε δασώδη περιοχή και ήταν σχεδόν από το πουθενά γιατί δεν υπήρχαν ενδείξεις, δεν υπήρχαν σπασμένα κλαδιά, τίποτα που να υποδηλώνει ότι τμήμα της ατράκτου είχε καταπέσει εκεί», είπε ο Μποκιούρκιβ.

Αν και οι ημέρες έχουν περάσει και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την τύχη των στοιχείων που μπορούν να φωτίσουν την υπόθεση, Ολλανδοί αστυνομικοί έφθασαν στην Ουκρανία για να προστεθούν στην πολυεθνική ευρωπαϊκή δύναμη που συντονίζει τις έρευνες.

Η Αυστραλία θα στείλει επιπλέον 100 αστυνομικούς και μέλη των ενόπλων δυνάμεων στην Ευρώπη που θα ενταχθούν στην υπό σύσταση διεθνή δύναμη ασφαλείας υπό την Ολλανδία με αποστολή την προστασία του σημείου συντριβής του Μπόινγκ, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ. Πόλεμος» στον Πούτιν με κόκκινα εξώφυλλα

Στο ψυχροπολεμικό κλίμα δηλώσεων για το ποιος κρύβεται πίσω από την κατάρριψη του Boeing ήρθαν να προστεθούν και τα δύο εντυπωσιακά εξώφυλλα των περιοδικών Time και Νewsweek. Πούτιν: O Νο1 εχθρός – παρίας της Δύσης

Στο πολυσέλιδο αφιέρωμά του για τον Πούτιν με τίτλο «Στα ενδότερα της αλεξίσφαιρης φούσκας του νούμερο ένα δημόσιου εχθρού-παρία της Δύσης», το αμερικανικό περιοδικό Newsweek αποκαλεί τον Ρώσο πρόεδρο «δικτάτορα των τελευταίων ημερών». Το εξώφυλλο εμφανίζει τον ρώσο πρόεδρο να φορά γυαλιά ηλίου στα οποία απεικονίζονται εκρήξεις.

Σε ακόμη πιο σκληρό ύφος κινείται το αφιέρωμα του περιοδικού Time. Στο επίσης κόκκινο εξώφυλλο ο Ρώσος Πρόεδρος εικονίζεται να περπατά βλοσυρός ενώ η σκιά του σχηματίζει ένα αεροσκάφος. Με τίτλο «Ψυχρός πόλεμος ΙΙ», ο αρθρογράφος Σάιμον Σούστερ αναφέρεται στην κατάρριψη του αεροσκάφους και στις εκατοντάδες σορούς που «κείτονται σαπίζοντας» ενώ «αυτονομιστές μεθυσμένοι υψώνουν τα όπλα τους», κρατώντας μακριά τους παρατηρητές των διεθνών οργανισμών.

Έκτακτη σύνοδος του ICAO

Την ίδια ώρα ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με τις υπερπτήσεις πολιτικών αεροσκαφών σε εμπόλεμες ζώνες.

Στη σύνοδο αυτή, η οποία θα γίνει στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου βρίσκεται η έδρα του Οργανισμού αυτού του ΟΗΕ για την πολιτική αεροπορία, αναμένεται να λάβουν μέρος: ο Ρέιμοντ Μπέντζαμιν, ο γενικός γραμματέας του ICAO• ο Τόνι Τάιλερ, ο διευθύνων σύμβουλος της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA)• η Άντζελα Γκίτενς, γενική διευθύντρια του Διεθνούς Συμβουλίου Αερολιμένων (ACI)• και ο Τζεφ Πουλ, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης της Εναέριας Κυκλοφορίας της πολιτικής αεροπορίας (CANSO), σύμφωνα με την ανακοίνωση του ICAO.

Via

      eXodosclub.blogspot.gr
   
 Exodos-club




 adiexodos.gr


Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :