Συνάντηση Τ. Χατζηγεωργίου-Κ. Πίρι

Του Θάνου Αθανασίου

Συνάντηση με την Κati Piri, νέα εισηγήτρια της Έκθεσης Προόδου για την Τουρκία, είχε χθες στο Στρασβούργο ο Τάκης Χατζηγεωργίου. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η επικείμενη συζήτηση της…

Έκθεσης Προόδου την οποία θα ετοιμάσει η εισηγήτρια.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κati Piri για πρώτη φορά αναλαμβάνει ένα σοβαρό χαρτοφυλάκιο όπως αυτό για την Τουρκία, ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ την ενημέρωσε γενικότερα για την διαδικασία επίλυσης του κυπριακού.

Σε αυτό το σημείο ο Τάκης Χατζηγεωργίου έθεσε και το θέμα των πρόσφατων τουρκικών παραβιάσεων της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου τονίζοντας στην εισηγήτρια πως τέτοιες ενέργειες δυναμιτίζουν κάθε προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.

Η ίδια επεσήμανε ότι θέλει να συνεχιστούν αυτές οι επαφές και ότι θα επιχειρήσει να συντάξει μια ισορροπημένη, όπως την χαρακτήρισε, Έκθεση για την Τουρκία.

Σημειώνεται ότι ο Τάκης Χατζηγεωργίου είναι Αντιπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας καθώς και σκιώδης εισηγητής για την Έκθεση Προόδου για την Τουρκία εκ μέρους της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :