Ζελέ ντοµάτας µε νόστιµες γαρίδες

Ένα εξαιρετικό ορεκτικό που μπορείτε να σερβίρετε σε ένα φιλικό κάλεσμα ή... σε κάποιο μπουφέ σε πάρτι. Υλικά18 γαρίδες µέτριες1 κρεµµύδι καθαρισµένο, κοµµένο στα τέσσερα1 κλαδάκι σέλινο3 κουτ. σούπας ελαιόλαδοχυµό από 1 λεµόνιαλάτι, πιπέριΓια το ζελέ7 φύλλα ζελατίνας1 κιλό ντοµάτες ώριµες1 κουτ. σούπας ζάχαρη1 κουτ. σούπας ξίδιαλάτι, πιπέριΓια τη διακόσµηση2 ντοµατάκια µικρά, σε ροδέλες6 ροδέλες από λεµόνι (προαιρετικά)6 µικρά κλαδάκια σέλινο µε φύλλοΔιαδικασίαΒήμα 1Ετοιμάζετε τις ντομάτες: Πλένετε και καθαρίζετε τις ντοµάτες. Τις κόβετε σε χοντρά κοµµάτια και τις περνάτε από το µύλο του πουρέ. Τις βάζετε σε ένα µπολ και προσθέτετε ένα νεροπότηρο νερό. Τις ανακατεύετε και τις αφήνετε στο ψυγείο όπως έχουν για 1 ώρα.Βήμα 2Ετοιμάζετε τις γαρίδες: Βράζετε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά με ένα νεροπότηρο νερό µαζί µε το κρεµµύδι, το σέλινο και λίγο αλατοπίπερο. Τις βγάζετε, τις καθαρίζετε από το κεφάλι, την ουρά και τα κελύφη, τις χαράζετε στην πλάτη, αφαιρείτε το εντεράκι και τις µαρινάρετε µε το χυµό λεµονιού και το ελαιόλαδο. Τις φυλάτε στο ψυγείο.Βήμα 3Ετοιμάζετε το ζελέ: Μουλιάζετε τα φύλλα της ζελατίνας σε λίγο κρύο νερό. Βγάζετε τις λιωµένες ντοµάτες από το ψυγείο. Παίρνετε ένα µεγάλο ψιλό σουρωτήρι, του βάζετε από πάνω ένα τουλπάνι ελαφρά βρεγµένο και ρίχνετε µέσα το µίγµα της ντοµάτας. Μαζεύετε το ντοµατένιο νερό σε ένα µεγάλο µπολ πιέζοντας την ντοµάτα να βγάλει όσο περισσότερο νερό γίνεται. Χρειάζεστε τουλάχιστον δύο τρία νεροπότηρα. Τον πουρέ της ντοµάτας που θα µείνει στο τουλπάνι τον φυλάτε στο ψυγείο για να τα κάνετε µια σάλτσα.Βήμα 4Παίρνετε το ντοµατόνερο, το βάζετε σε ένα κατσαρολάκι, το αλατίζετε ελαφρά, το πιπερώνετε, ρίχνετε µέσα τη ζάχαρη και το ξίδι. Ανακατεύετε και το ζεσταίνετε στη φωτιά.Βήμα 5Μόλις ζεσταθεί καλά και αρχίζει να αχνίζει, χωρίς όµως να πάρει βράση, ρίχνετε µέσα τα φύλλα της ζελατίνας. Ανακατεύετε καλά µέχρι να λιώσουν τα φύλλα της ζελατίνας. Αφήνετε το υγρό ζελέ να κρυώσει λίγο και το µοιράζετε σε έξι κολονάτα ποτήρια.Βήμα 6Παίρνετε τις µαριναρισµένες γαρίδες και βάζετε τρεις µέσα σε κάθε ποτήρι να βουλιάξουν µέσα στο υγρό της ντοµάτας. Βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο να πήξει το ζελέ για 6 ώρες τουλάχιστον και λίγο πριν το σερβίρισµα τα διακοσµείτε µε ροδέλες από ντοµατίνια, το κλαδάκι του σέλινου και από µια ροδέλα λεµονιού, αν θέλετε.

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :