Πως ο ύπνος μπορεί να σώσει τη σχέση σας

Αν σχεδιάζατε να κοιμηθείτε λίγο νωρίτερα απόψε, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι έχετε ένα πολύ καλό κίνητρο για να το πράξετε...

Σύμφωνα με νέα έρευνα, ένας καλός ύπνος το βράδυ μπορεί να βοηθήσει τη σχέση σας και να σας κάνει
λιγότερο εγωιστές.

Πιο συγκεκριμένα οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι αν κοιμάστε καλά το βράδυ, είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίζετε το σύντροφό σας ως δεδομένο στη ζωή σας. Ακόμη έχετε πιο πολλές πιθανότητες να νιώθετε περισσότερο ευγνώμονες και να λέτε «ευχαριστώ».

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Berkeley στην Καλιφόρνια, μελέτησαν 60 ζευγάρια ηλικίας από 18 έως 56 ετών.

Το κάθε ζευγάρι κρατούσε ημερολόγιο καταγράφοντας πόσες ώρες κοιμάται το βράδυ καθώς και πόσο εκτιμούσε ο κάθε σύντροφος το άλλο του μισό.

Ακόμη τα ζευγάρια έλαβαν μέρος σε ένα πείραμα κατά το οποίο κλήθηκαν να δουλέψουν μαζί ώστε να αντεπεξέλθουν σε κάποια καθημερινά καθήκοντα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, εκείνοι που κοιμόντουσαν καλά λειτούργησαν καλύτερα στα καθήκοντα τους και ενθάρρυναν ο ένας τον άλλον.Επίσης, κατέγραφαν στα ημερολόγια τους ότι εκτιμούσαν περισσότερο το σύντροφό τους και ότι ένιωθαν μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη.

Ο Amie Gordon, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Berkeley και επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε: «Ένας κακός ύπνος μπορεί να μας κάνει πιο εγωιστές καθώς δίνουμε προτεραιότητα στις ανάγκες μας, τις οποίες τοποθετούμε πάνω από το σύντροφό μας».

Παρά το γεγονός ότι τα οφέλη του ύπνου για την υγεία μας είναι γνωστά, λίγες έρευνες είχαν γίνει μέχρι σήμερα σχετικά με τις επιπτώσεις του στο γάμο.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους μπορεί εν μέρει να εξηγήσουν γιατί ο ύπνος είναι τόσο σημαντικός για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι ενήλικες πρέπει να κοιμούνται συνεχόμενα τουλάχιστον πέντε ώρες την ημέρα.
                                                                            -->
exodosclub.blogspot.gr

tro-ma-ktiko.blogspot.gr/    



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :