Φιληθείτε, κάνει καλό!


Share/Bookmark

Εκτός από το ότι μας φτιάχνει τη διάθεση, το φιλί είναι ευεργετικό και για τον οργανισμό. Ας δούμε με ποιούς τρόπους.

Η 6η Ιουλίου ήταν η παγκόσμια ημέρα φιλιού και, με αφορμή αυτή, ας δούμε πώς, εκτός από απολαυστικά, τα φιλιά μπορούν να γίνουν και οφέλιμα για την υγεία μας.

Βελτιώνει την υγεία των δοντιών

Τα φιλιά συμβάλλουν στην μεγαλύτερη παραγωγή σάλιου, το οποίο είναι γνωστό ότι απομακρύνει τα βακτήρια από...
τα δόντια, με αποτέλεσμα να μειώνεται η πλάκα.

Καίει θερμίδες
Οκ, μπορεί με ένα φιλί να μην καίει κανείς τις ίδιες θερμίδες με μία επίσκεψη στο γυμναστήριο, αλλά από τ” ολότελα… Με ένα παθιασμένο φιλί, καίμε από δύο έως έξι θερμίδες το λεπτό. Επιπλέον, γυμνάζονται οι μύες του προσώπου, καθυστερώντας, έτσι την εμφάνιση ρυτίδων και γραμμών.

Απομακρύνει το στρες
Το αίσθημα ξεκούρασης, μετά από ένα φιλί με το έτερον ήμισύ σας, δεν είναι μόνο ιδέα σας, αφού έρευνα του 2009 απέδειξε ότι μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης, που είναι υπεύθυνη για το αίσθημα του στρες, σε άντρες και γυναίκες.

Μπορεί να μειώσει τα αλλεργικά συμπτώματα
Αν, η καταρροή της μύτης σας δεν οφείλεται σε γρίπη ή κρύωμα, δοκιμάστε να την καταπολεμήσετε φιλώντας τον αγαπημένη ή την αγαπημένη σας. Σύμφωνα με ιαπωνική έρευνα, τα ζευγάρια που φιλιούνται 30 λεπτά καθημερινά, έχουν μειωμένα επίπεδα της πρωτεΐνης Ige, που είναι υπεύθυνη για αλλεργικές αντιδράσεις όπως το φτέρνισμα και το συνάχι.

.. ...

..
..
.. http://exodosclub.blogspot.com/ . .
πηγή: lamogio24.blogspot.gr

Share/Bookmark
Share on Google Plus
ERGASIA

About senariografos

...
    Comment (ΣΧΟΛΙΑ)
    Facebook Comment