Έδωσαν σε 37χρονο πίσω το πρόσωπό του

Bookmark and ShareΜε επιτυχία έφεραν εις πέρας Αμερικανοί γιατροί την πιο εκτεταμένη μεταμόσχευση προσώπου που έχει γίνει ποτέ. Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και έδωσε στον Ρίτσαρντ Νόρις νέο πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων σιαγόνας, δοντιών και γλώσσας. Ο 37χρονος Νόρις ζούσε για 15 χρόνια απομονωμένος, αφότου τραυματίστηκε σοβαρά σε ατύχημα με όπλο και φορούσε μάσκα όταν...
ήθελε να βγει έξω.
Η χειρουργική επέμβαση χρηματοδοτήθηκε από το Αμερικανικό Ναυτικό, το οποίο ευελπιστεί οι τεχνικές να βοηθήσουν σε τραυματισμούς από το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Οι γιατροί που πραγματοποίησαν την 36ωρη επέμβαση δήλωσαν ότι ήταν ένα μέρος μίας σειράς μεταμοσχεύσεων, χρησιμοποιώντας όργανα ενός δωρητή.
Επανέκτησε την όσφρησή του
Ο Νόρις έχασε τα χείλη και τη μύτη του στο ατύχημα και οι κινήσεις του στόματός του ήταν περιορισμένες. Ο επικεφαλής χειρουργός δήλωσε ότι τώρα ο Νόρις ανακτά ξανά τη ζωή του.
«Σκοπός μας είναι να αποκαταστήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το αισθητικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Εδουάρδο Ροντρίγκεζ.
Η ιατρική ομάδα του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ ανέφερε ότι ο Νόρις τώρα μπορεί να ξυρίζεται και να βουρτσίζει τα δόντια του, ενώ έχει ανακτήσει και την αίσθηση της όσφρησης.
Η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι 200 τραυματίες στρατιώτες μπορούν να επιλεγούν για μεταμοσχεύσεις προσώπου.
Η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου πραγματοποιήθηκε το 2005 στη Γαλλία, σε μία γυναίκα που της κατασπάραξε το πρόσωπο ο σκύλος της. Η πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου έγινε το 2010 στην Ισπανία.
.

. Bookmark and Share ..
www.sigmalive.com
.. ONLINE ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣAdLinks: Avoncare.gr & ΥΓΕΙΑΣ..

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :