Πού βρίσκονται οι καλύτερες πόλεις για τα παιδιά;

Bookmark and ShareΤο Μάριμπορ της Σλοβενίας, το Ρέτζο Εμίλια της Ιταλίας και οι πόλεις Χαμ και Όλντενμπουργκ τηςΓερμανίας βρίσκονται στη λίστα των τελικών υποψηφίων για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αριστείας «Πόλη για τα...
παιδιά» για το 2012.

Η δεύτερη μεγαλύτερη σλοβενική πόλη διεκδικεί το βραβείο με μία ειδικά σχεδιασμένη παιδική χαρά από αποκλειστικά φυσικά υλικά.

Η τελετή βράβευσης θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου στη Στουτγκάρδη, η οποία πρωτοστάτησε στη σύσταση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων για τα Παιδιά.

Το Μάριμπορ της Σλοβενίας, η πόλη Ρέτζο Εμίλια της Ιταλίας και οι πόλεις Χαμ και Όλντενμπουργκ τηςΓερμανίας επελέγησαν μεταξύ 22 ευρωπαϊκών πόλεων από διεθνή επιτροπή που μελέτησε τις συμμετοχές για τους πιο καινοτόμους φιλικούς για τα παιδιά αστικούς σχεδιασμούς σε πόλεις άνω των 100.000 κατοίκων.

Σκοπός του φετινού βραβείου είναι να αναδειχθούν επιτυχημένες, καινοτόμες και αποδοτικές πρωτοβουλίες με έμφαση στο σχεδιασμό γειτονιών σε φιλικές προς τα παιδιά πόλεις.

Η παιδική χαρά-πάρκο περιπέτειας στο Μάριμπορ είναι η πρώτη του είδους στη Σλοβενία, σχεδιάστηκε από ειδικούς στην αρχιτεκτονική κήπων το 2011 και τη διαχείρισή της έχουν αναλάβει κοινωνικοί λειτουργοί και εθελοντές.

Το βραβείο «Πόλη για τα Παιδιά» καθιερώθηκε το 2007 από την πόλη της Στουτγκάρδης με τη στήριξη του ιδρύματος Robert Bosch Stiftung.

Κάθε χρόνο, η Στουτγκάρδη φιλοξενεί το Συνέδριο του Δικτύου Πόλεων για Παιδιά, στο πλαίσιο του οποίου απονέμονται τα βραβεία.
.

. Bookmark and Share ..

tampouloukia.gr
.. ONLINE ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣAdLinks: Avoncare.gr & ΥΓΕΙΑΣ..

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :