Γλυκό ή αλμυρό; Οι λιγούρες δείχνουν το χαρακτήρα!

Γλυκό ή αλμυρό; Οι λιγούρες δείχνουν το χαρακτήρα! Bookmark and ShareΔεν μπορείς να αντισταθείς με τίποτα σε μια τούρτα σοκολάτα ή ένα λαχταριστό τσιζ κέηκ ενώ στο δίλημμα αλμυρό γλυκό διαλέγεις πάντα το δεύτερο; Τότε μάλλον είσαι υπερβολικά κοινωνική και φιλική!
Το παραπάνω ισχυρίζεται νέα... αμερικάνικη έρευνα, που διεξήχθη από τα πανεπιστήμια Gettysburg College και St Xavier University του Σικάγο και το North Dakota State University και στην οποία συμμετείχαν 500 εθελοντές.

Τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Κοινωνικής Ψυχολογίας Journal of Personality, δείχνουν πως όσοι δεν μπορούν να αντισταθούν στους γλυκούς πειρασμούς είναι πολύ πιο φιλικοί σε σχέση με τους λάτρεις του αλμυρού!
Πες μου τι τρως να σου πω το χαρακτήρα σου
Οι 500 εθελοντές που έλαβαν μέρος στην έρευνα κλήθηκαν να διαλέξουν ανάμεσα σε ένα κομμάτι σοκολάτας και μια αλμυρή λιχουδιά και βάσει της επιλογής τους κατατάχθηκαν σε δύο κατηγορίες, τους λάτρεις του γλυκού και του αλμυρού. Στη συνέχεια, εξετάστηκε η συμπεριφορά τους και η αλλληλεπίδραση με τους υπολοίπους.
Όπως αποδείχτηκε, όσοι είχαν επιλέξει το γλυκάκι έδειχναν μεγαλύτερη προθυμία να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε αντίθεση με όσους είχαν επιλέξει το αλμυρό σνακ ενώ ήταν ιδιαιτέρα φιλικοί και πρόσχαροι.

Είσαι γλυκιά σαν καραμέλα γιατί… σνομπάρεις τ' αλμυρά;
Και μπορεί πολλοί να σπεύσουν να αιτιολογήσουν την παραπάνω συμπεριφορά ως αποτέλεσμα της τονωτικής επίδρασης στη διάθεσή, που ως γνωστόν παρέχουν τα γλυκά, οι ερευνητές, ωστόσο, ισχυρίζονται πως δεν υφίσταται τέτοια σύνδεση.

Όπως τονίζουν η συμπεριφορά αυτή δεν έχει να κάνει με τα θετικά συναισθήματα και την ευχάριστη διάθεση στην οποία βρισκόμαστε μετά την κατανάλωση γλυκού αλλά αποτελεί γενικότερο χαρακτηριστικό των ανθρώπων που δείχνουν προτίμηση στα γλυκάκια!

Ίσως λοιπόν να έχει κάποια βάση το κατά τ΄άλλα γελοίο καμάκι κατά τα πρότυπα του… «Ζαχαροπλάστης είναι ο μπαμπάς σου» ή «Είσαι γλυκιά σαν καραμέλα»


.. http://exodosclub.blogspot.com/ . Bookmark and Share .
πηγή: trelogaidouri.blogspot.com

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :