Ελλάδα - Λιθουανία: Με πίστη και κόσμο για νέα νίκη η Εθνική

* Οι δύο αντίπαλοι είχαν συναντηθεί σε φιλική αναμέτρηση το 1995 επί λιθουανικού εδάφους, με την Ελλάδα να ηττάται με 2-1.

* Από την επική κατάκτηση του EURO 2004 και μετά, η εθνική μας ομάδα έχει δώσει το «παρών» σχεδόν σε όλες τις τελικές φάσεις των δύο μεγάλων... ποδοσφαιρικών διοργανώσεων (EURO 2008, Μουντιάλ 2010, EURO 2012).

* Η Λιθουανία, μετά την ανεξαρτητοποίησή της από τη Σοβιετική Ένωση, δεν έχει καταφέρει να δώσει το «παρών» σε τελική φάση Μουντιάλ ή EURO.


Γήπεδο: «Γέωργιος Καραϊσκάκης»
Διαιτητής: Mark Courtney (Βόρεια Ιρλανδία)

* 7ο Γκρουπ Ευρώπης
* Οι νικητές των 9 γκρουπ προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση και οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι περνούν στα πλέι οφ, από όπου θα προκύψουν ακόμα τέσσερις ομάδες για την τελική φάση.


Ελλάδα: Αποφασισμένη να δώσει συνέχεια στο θετικό «ποδαρικό» της περασμένης Παρασκευής, στο 7ο γκρουπ της Ευρώπης για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, είναι σήμερα η Εθνική μας ομάδα. Έχοντας τη συμπαράσταση των χιλιάδων φίλων του στο «Καραϊσκάκη», το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υποδέχεται τη Λιθουανία για τη 2η αγωνιστική, ερχόμενο από το νικηφόρο 1-2 επί της Λετονίας στην πρεμιέρα.

Οι διεθνείς μας μπορεί να τέθηκαν πίσω στο σκορ στο 42ο λεπτό, με το εύστοχο πέναλτι του Κάουνα (υπέπεσε σε παράβαση ο Κυριάκος Παπαδόπουλος), όμως στην επανάληψη η Εθνική μπήκε αποφασισμένη για την ανατροπή και ισοφάρισε αρχικά με μακρινό σουτ του Σπυρόπουλου σε 1-1 στο 57ο λεπτό. Ο Φάνης Γκέκας στο 70ο λεπτό επιβεβαίωσε το ρόλο του αποτελεσματικού φορ περιοχής, δίνοντας τους τρεις βαθμούς στη «γαλανόλευκη». 

Το πλήγμα για την Εθνική μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο τραυματισμός του Γιώργου Σαμαρά (έπεσε πάνω στο χέρι του, μετά από κόντρα με παίκτη της Λιθουανίας, τη διάρκεια που επιχειρούσε σουτ), με την πρώτη εκτίμηση να κάνει λόγο για συνδεσμική βλάβη στο αριστερό χέρι (ρήξη έξω πλαγίου συνδέσμου), που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για 4-5 εβδομάδες. Σε περίπτωση που έχει μετακινηθεί κάποιο κόκαλο, θα χρειαστεί μικροεπέμβαση, γεγονός που θα καταστήσει μεγαλύτερο το διάστημα της απουσίας του.

Μεσοβδόμαδα προέκυψε πρόβλημα και με τον Χοσέ Χολέμπας του Ολυμπιακού, όμως ο αριστερός μπακ βρίσκεται στην αποστολή για το σημερινό παιχνίδι. Παράλληλα, στη χθεσινή τελευταία προπόνηση δεν πήρε μέρος ο Χάρης Μαυρίας, με το νεαρό παίκτη του Παναθηναϊκού να είναι εμπύρετος.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σάντος φαίνεται ότι θα ακολουθήσει «συνταγή Λετονίας», με τη μοναδική πιθανή αλλαγή (50-50 οι πιθανότητες) να είναι η τοποθέτηση του Στέφανου Αθανασιάδη ως παρτενέρ του Γκέκα στην επίθεση, στη θέση του Κώστα Μήτρογλου. Ο Καρνέζης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Σπυρόπουλο και Τοροσίδη να αποτελούν τα δύο μπακ (αριστερό και δεξί αντίστοιχα) και τους Κυριάκο Παπαδόπουλο-Παπασταθόπουλο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Τζιόλης και Κατσουράνης θα είναι το ζευγάρι των αμυντικών χαφ, με τους Φορτούνη και Μανιάτη στις πτέρυγες. Τέλος, στη «γραμμή κρούσης» θα βρίσκεται ο Φάνης Γκέκας με έναν εκ των Μήτρογλου ή Αθανασιάδη.

Ο Σάντος δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου: «Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και θα πρέπει να αγωνιστούμε στο 100%. Το κλειδί είναι να ελέγξουμε το παιχνίδι όπως κάναμε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο με την Λετονία. Αν δεν το κάνουμε αυτό θα αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες».

Από στατιστικής άποψης, στα 4 από τα 5 τελευταία παιχνίδια της Εθνικής μας (τρία για την τελική φάση του EURO 2012, ένα φιλικό συν το ματς με τη Λετονία) έχει συνδυαστεί το G/G με το Over 2,5 (σε δύο περιπτώσεις έχουν μπει από πέντε γκολ και πάνω).

Η πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Καρνέζης – Σπυρόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης – Φορτούνης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Μανιάτης – Γκέκας, Μήτρογλου.

Λιθουανία:
 Η Λιθουανία, από την πλευρά της, κατεβαίνει στο σημερινό ματς με το ρόλο του αουτσάιντερ, προερχόμενη από το ισόπαλο 1-1 της πρεμιέρας κόντρα στη Σλοβακία, εντός έδρας. Μπροστά σε 3.000 φίλους τους στο Κάουνας οι Λιθουανοί προηγήθηκαν με τον Ζαλιούκας στο 18ο λεπτό και ισοφαρίστηκαν στο 41’ από τον Σαπάρα. Στο 55ο λεπτό οι Σλοβάκοι έμειναν με δέκα παίκτες, ενώ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε και ο επιθετικός Λαμπούκας των Λιθουανών με δεύτερη κίτρινη (είχε περάσει αλλαγή στο 75’ στη θέση του Μικολιούνας).

Πέρα από τον τιμωρημένο Λαμπούκας, θα απουσιάσει σήμερα ο τραυματίας επιθετικός Ντανιλεβίτσιους. Ανησυχίες υπάρχουν για την κατάσταση ετοιμότητες του μεσοεπιθετικού Έντγκαρ Τσεσνάουσκις, που δέχθηκε σκληρό φάουλ στη φάση που προκάλεσε την κόκκινη κάρτα των Σλοβάκων. Νέο πρόσωπο στην αποστολή ο Αρτούρ Ριμκεβίτσιους της Σιαουλιάι. Το περιβραχιόνιο του αρχηγού, απόντος του Ντανιλεβίτσιους, θα φορέσει ο Σεμπέρας.

Ο Λάζλο Τσάμπα σκέφτεται να υιοθετήσει για σήμερα διάταξη 4-2-3-1, με τον Κατσεμάρσκας κάτω από τα δοκάρια και τους Ζαλιούκας, Κλιμαβίτσιους, Αντριουσκεβίτσιους και Μπορόφσκι να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Βίσιους και Σεμπέρας θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Ρανταβίτσιους (αριστερά) και Μικολιούνας (δεξιά) στις πτέρυγες και τον Τσεσνάουσκις σε ρόλο επιτελικού μέσου-δεύτερου φορ. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σέρνας.

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων τόνισε χθες στους εκπροσώπους του Τύπου: «Σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε την Ελλάδα. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Ξέρουμε την Ελλάδα από το Euro αν και έχει νέα πρόσωπα. Είναι δυνατή στην έδρα της. Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ελλάδα και Σλοβακία είναι τα φαβορί, αλλά πρέπει να το δείξουν στο γήπεδο».

Η πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Καρτσεμάρσκας – Ζαλιούκας, Β. Αντριουσκεβίτσιους, Μπορόφσκι, Κλιμαβίτσιους – Βίσιους, Σεμπέρας – Ρανταβίτσιους Μικολιούνας, Τσεσνάουσκις - Σέρνας.



                                                                  .. --> ...

..
..
.. http://exodosclub.blogspot.com/ . .
πηγή: betarades.com.

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :